Siyaset Divan başkanlığına Büyükerşen önerilecek

Divan başkanlığına Büyükerşen önerilecek

26.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “36. Olağan Kurultayımızın divan başkanlığı için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’i önereceğiz” dedi.

Divan başkanlığına Büyükerşen önerilecek

Bingöl, dün parti genel merkezinde kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de yaklaşık 50 bin mahalle ve köy muhtarlığının olduğunu, 30 binin üzerinde mahallede sandık koyarak, mahalle delegesi seçimini yaptıklarını ifade eden Bingöl, geri kalan 20 bin civarındaki yerde de delege sayısının az olması nedeniyle, sandık konulmadan uzlaşıyla delegelerin belirlendiğini kaydetti. Mahallelerden sonra ilçe kongrelerinde de demokrasi örneği verildiğini belirten Bingöl, 80 ilde düzenlenen kongrelerde 5 kadının il başkanı seçildiğini, üye ve delege profilinin gençleştiğini kaydetti.

Daha önceki kurultaylarında Altan Öymen ve Murat Karayalçın’ın divan başkanlığı yaptığını anımsatan Bingöl, “Bizim isteğimiz önceki genel başkanlarımızdan Sayın Hikmet Çetin’in bu kurultayda divan başkanlığı yapmasıydı ama tüzüğümüzde kurultay divan başkanlarının, kurultay delegesi olma zorunluluğu bulunması nedeniyle Çetin’le bu divan başkanlığını gerçekleştiremedik. 36. Olağan Kurultayımızın divan başkanlığı için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’i önereceğiz” dedi.

‘Sadece dedikodu’

“Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, Almanya’da ziyaretine gelen Kılıçdaroğlu ile bilerek görüşmediği” iddialarının sorulduğu Bingöl, “Doktorları son derece dikkatli ve tıbbın gereği neyse onu yapıyorlar. Sayın Baykal’ın sağlığı bizim için çok önemli. Doktorlar sadece Genel Başkanımıza yönelik değil, hiçbir şekilde bir görüşme yaptırmıyorlar. Biz hem doktorlarından bilgi aldık hem ailesiyle görüştük. Onun ötesinde söylenenler sadece dedikodudan ibaret” dedi.

Haberin Devamı