Siyaset ‘Diyarbakır Anneleri’nin haykırışı teröre en ağır darbe’

‘Diyarbakır Anneleri’nin haykırışı teröre en ağır darbe’

16.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Diyarbakır Anneleri" eleştirisinde bulunarak "Diyarbakır'a gidip de ittifak ortaklarından ürktükleri için anaların kapısını çalmaktan korkan, acılarını paylaşmaktan çekinen hatta bu cesur anneleri tehdit eden siyasetçi müsveddelerini gördük" dedi.

‘Diyarbakır Anneleri’nin haykırışı teröre en ağır darbe’

Aslıhan Altay Karataş - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 6. Uluslararası İyilik Ödülleri, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde sahiplerini buldu. Erdoğan törende özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KANDAN BESLENEN NEBBAŞLAR: Bölücü örgüt mensupları 40 yıldır tam bir gözü dönmüşlükle sadece yaktılar, yıktılar; baskı, şiddetle Kürt kardeşlerimizin hayatını zindana çevirdiler. Halkımızın kanından ve gözyaşından beslenen bu nebbaşlar ilk günden itibaren en büyük yarayı Türkü ile Kürt’ü ile Gürcü’süyle anaların yüreklerinde açtılar. Analarından zorla kopardıkları çocukları ölüme gönderirken kendi çocuklarını Avrupa başkentlerine tatile yolladılar.

MASKELERİ AŞAĞI İNDİRDİLER: Diyarbakır anneleri 925 gün önce terör örgütüne karşı çıktıkları isyan bayrağıyla işte bu ikiyüzlülüğe 'edi bese' dediler. Bir avuç cesur ana on yıllardır benim Kürt kardeşlerimin sırtına kene gibi yapışan, kanını sülük gibi emen zalimlere artık yeter diyerek ihtar verdiler. Sadece korku duvarlarını parçalamakla kalmadılar aynı zamanda siyasetçi görünümlü insan kaçakçılarının maskelerini aşağı indirdiler. Diyarbakır Anneleri’nin ‘evlatlarımızı geri istiyoruz’ haykırışı teröre ve bölücü örgüt uzantılarına vurulmuş en ağır darbelerden biridir.

Haberin Devamı

GİTMEDİ, OTELE DAVET ETTİ: Terör örgütüne ve siyasi uzantılarına tepki göstermek yerine ahlaksızca devleti suçlayanlar oldu. Diyarbakır'a gidip de ittifak ortaklarından ürktükleri için anaların kapısını çalmaktan korkan, hatta bu cesur anneleri tehdit eden siyasetçi müsveddelerini de gördük. Kaldıkları otele davet ettiler ayaklarına gitmediler, gidemediler. Yasin Börü’nün katillerini aklamak için seferber olanlar, ciğerpareleri zorla dağa kaçırılan anneler için kıllarını dahi kıpırdatmadı. Bu seneki ikinci vefa ödülünü evlatlarını kurtarmaya çalışan yiğit Diyarbakır annelerine veriyoruz.

İyilik ve Vefa ödülleri

6. Uluslararası İyilik Ödüllerine bu sene Müslüman olduktan sonra Yusuf İslam adını alan dünyaca ünlü şarkıcı Cat Stevens, New York Brooklyn Takva Mescidi kurucusu Siraj Wahhaj, oyuncu Gamze Özçelik, Minberci Ali Önder, Çiçekli Cami İmam Hatibi Ahmet Aydemir layık görüldü. Diyarbakır Anneleri ile Vefa Sosyal Destek Grupları da bu yılki “vefa” ödüllerini aldı.