Siyaset El Bab neredeyse halloluyor

El Bab neredeyse halloluyor

24.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Bab şehitlerinin toprağa verildiği saatlerde İzmir’de yaptığı konuşmada “Şimdi El-Bab neredeyse hallolmak üzere ve Silahlı Kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusu ile beraber orayı da hallediyor” dedi

El Bab neredeyse halloluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oynanan oyunlara gelmeyeceklerini belirterek, terör belasını toprağa gömeceklerini söyledi. El Bab operasyonu ile ilgili hükümeti ve devleti eleştirenlere sert çıkan Erdoğan, “Kilis’e bomba düştüğü zaman ‘Neredesin hükümet, neredesin ey devlet’ diyorsun. Kilis’e bomba atanların üzerine gittiğin zaman bu sefer de ‘Dünyayı biz mi kurtaracağız’. Ya bunlar ne saf insanlar. Ya tabi gideceğiz. Boşuna mı biz terörden arındırılmış güvenli bölge diye bir açıklamayı ta başından beri yaptık... İşte şimdi El-Bab neredeyse hallolmak üzere ve Silahlı Kuvvetlerimiz Özgür Suriye Ordusu ile beraber orayı da hallediyor” dedi.
İzmir Aliağa’da Türkiye’nin ilk yüzen sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) depolama ve gazlaştırma terminali ve Ege Gaz LNG terminali ilave kapasitesi projeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın katıldığı törenle dün hizmete girdi. Erdoğan törende terör olayları ve El Bab gelişmeleri ile ilgili şunları söyledi:
SALDIRILARIN HEDEFİ GÜVEN VE İSTİKRAR: Alın terimizi, azmimizi, bilgimizi, hepsinden önemlisi birliğimizi, beraberliğimiz ortaya koyarak biz bu hedefe ulaşabiliriz. Türkiye’nin geçtiğimiz 14 yılı bu bakımdan tarihinin en çarpıcı başarı hikayesidir. Bu başarının temelindeki iki unsur istikrar ve güvendir. Dikkat ederseniz son yıllarda artan saldırılar hep bu istikrar ve güven iklimini zedelemeye yöneliktir.
TOPRAĞA GÖMECEĞİZ: Türkiye’nin enerjisini ve dikkatini kalkınmadan, gelişmeden, yatırımdan uzaklaştırıp kısır gündemlere, güvenlik kaygılarına, belirsizliğe mahkum etmek isteyenlerin oyunlarına hiçbir zaman gelmedik, gelmeyeceğiz ve bu oyunları da deşifre ettik. Son 3,5 yıldır kesintisiz bir şekilde sosyal çalkantıdan teröre, ekonomik krizden bölgesel çatışmalara kadar her türlü yol denendiği halde biz kalkınma gündemimizden asla kopmadık.
BİRİLERİ KURUSIKI ATIYOR: Hiç endişe etmeyin. Bu terör belasını da evelallah toprağa gömeceğiz ve gömüyoruz. Şu anda El Bab, birileri kurusıkı atıyor. ‘Dünyayı biz mi kurtaracağız?’ diyor. Yahu dünyayı kurtarma derdi değil bu. Kilis’e bomba düştüğü zaman ‘Neredesin hükümet, neredesin ey devlet’ diyorsun. Kilis’e bomba atanların üzerine gittiğin zaman bu sefer de ‘Dünyayı biz mi kurtaracağız’.
EL BAB HALLOLMAK ÜZERE: Ya bunlar ne saf insanlar. Ya tabi gideceğiz. Boşuna mı biz terörden arındırılmış güvenli bölge diye bir açıklamayı ta başından beri yaptık. Ama sabır, sabır, sabır, anlamadılar, o zaman dedik biz terörün üzerine sadece ülkemizde değil orada da gideceğiz. İşte şimdi El Bab, hamdolsun nerdeyse hallolmak üzere. Silahlı Kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusu ile beraber orayı da hallediyor.
TÜRK MİLLETİ SAHİP ÇIKACAK: Emin olun, 15 Temmuz’da bu ülkenin istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkan Türk milleti, yine istikbalinin inşası için gayret gösteren, risk alan herkese de aynı şekilde sahip çıkacaktır.

‘Türkiye bölgede oyun kuran ülke’

Başbakan Binali Yıldırım da törende yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin önü açıktır. Türkiye, inşallah bölgede oyun kuran ülkelerin başında yer almaya devam edecek. Etkin politikasıyla ve kararlı duruşuyla bölgemizdeki dostlukları arttıran, düşmanlıkları azaltan politikasıyla gelecek güzel günlerin inşasında başrolü oynayacaktır” diye konuştu.

Bize dokunan dersini alır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliağa’dan helikopterle geçtiği Tire’de otobüs üzerinden vatandaşlara şöyle seslendi:
BİR ÖLÜRÜZ BİN DİRİLİRİZ: Son zamanlarda cereyan etmekte olan terör belasına karşı bakın durmak var mı? Yola devam ediyor muyuz? İstedikleri kadar terör estirsinler. Bu milleti bölemeyecekler. El Bab’ta 16 şehidimiz var. Allah onlara rahmet etsin. Fakat biz ne diyoruz, Biz bir ölürüz, bin diriliriz. İşte El Bab’ta ne oldu. Bakın bini aşkın DEAŞ’lı orada öldürüldü.
DİPLOMATİK ADIM: Diyorlar ki bu işin bir diplomatik yanının olması lazım. Olmadığını kim söylüyor sana. Biz çevrede koalisyon güçleriyle beraberiz, çalışıyoruz. Rusya ile, İran ile aynı şekilde. Bütün bunlarla görüşmek suretiyle bir taraftan da bunu yapıyoruz. Aynı şekilde Suudi Arabistan, Katar. Bütün bunlarla görüşerek bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bize kimse diplomasi dersi vermesin. Biz dersimizi iyi biliyoruz. Bundan sondaki süreçte de aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz. Zira bize dokunan hesabını iyi yapsın, dersini alır. Canımız acıyor, farkındayız. Ama onlara da gereğini yaparız.
Gaziantep’i hatırlattı
Erdoğan, İzmir’in Kiraz ilçesinde de vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, “Terörle mücadelemizde şu anda biz dikkat ederseniz tek cephede mücadele etmiyoruz; PKK’sı, PYD’si, DHKP-C’si, FETÖ’sü, DEAŞ’ı, hepsiyle bir mücadele. Büyük devlet, işte bu günlerde belli olur, büyük devlet bu operasyonlarda belli olur. Şimdi, bizim şehitlerimiz ölü değil, diri. Onun için ne mutlu onların annelerine babalarına” dedi. Kilis ve Gaziantep’e yapılan saldırıları hatırlatan Erdoğan, “Sabır, sabır, sabır... Gaziantep’te bir düğün merasiminde 56 kişiyi şehit ettiler. Ve o olaydan sonra dedik ki ‘Artık daha sabır yok’ dedik” ifadesini kullandı. İlk önce Cerablus’a girdiklerini anımsatan Erdoğan, “Arkasından El Rai’den girdik ve ‘devam edeceğiz’ dedik. El-Bab’a doğru indik, şu anda El-Bab kuşatılmış vaziyette, bitti bitiyor. Bu millet zulm etmez ama zulme de razı olmaz” dedi. l ABDULLAH KARAKUŞ İzmir