Siyaset Emine Erdoğan: Kadınları iş başına davet ediyorum

Emine Erdoğan: Kadınları iş başına davet ediyorum

09.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Halk Bankası tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen, “Üreten Kadınlar Zirvesi”ne gönderdiği video mesajla katılımcılara seslendi.

Emine Erdoğan: Kadınları iş başına davet ediyorum

İnsanların; gayreti, çalışması ve azmiyle güzel bir dünya inşa etmeye muktedir olduğunu dile getiren Erdoğan, “Kadın ruhunun yaşamın hamuruna katılmadığı bir gelecek, eksiktir, yarımdır. Dolayısıyla daha adil, içinde herkese yer olan, medeniyet değerlerinin korunduğu bir gelecek için kadınları iş başına davet ediyorum. Güçlü Türkiye’nin ancak güçlü kadınlarla mümkün olduğuna, yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Şiddet salgını ortadan kaldırılmalı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sağlık çalışanı ve sosyal hizmet uzmanı kadınlarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada dünyada her üç kadından birisinin, hayatının bir döneminde, şiddetin bir boyutuyla tanıştığını aktaran Emine Erdoğan, “İstisnasız, tüm dünyada görülen şiddet salgınını ortadan kaldırmak için, iş birliğimizi daha da artırmalıyız. Şiddete karşı, tek yürek ve tek akıl olmadan bu işi çözemeyiz” dedi.