Siyaset En büyük mücadele terörle olacak

En büyük mücadele terörle olacak

30.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’ndeki caminin ibadete açılış töreninde, “Terörü ayaklarımızın altına alarak yok edeceğiz” dedi. Açılışa İçişleri Bakanı Soylu da katıldı.

En büyük mücadele terörle olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim önümüzdeki dönemde de en büyük mücadelemiz terörle olacak. Terörü ayaklarımızın altına alarak yok edeceğiz ki milletimizin huzuru olsun, ülkemizde huzur hakim olsun” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi kampusunda yapılan camiyi törenle ibadete açtıktan sonra cuma namazını da bu camide kıldı. “Kim ki bu dünyada bir mescit inşa eder, Allah da cennette onun için bir köşk inşa eder” hadisini hatırlatan Erdoğan, caminin yapılışında emeği geçenlere ve açılışı katılan jandarma personeline teşekkür etti.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde bin 500 öğrencinin komando eğitiminde olduğunu öğrendiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buna da şiddetle çok çok fazlasıyla ihtiyacımız var. Komandolarımızı ne kadar artırırsak, özel kuvvetlerimizi ne kadar artırırsak terörle mücadelede başarımız o kadar artacaktır. Nitekim gerek Cerablus gerek Afrin operasyonlarında sizlerin başarısını gördük. Bizim önümüzdeki dönemde de en büyük mücadelemiz ülkemizde terörle olacak. Terörü ayaklarımızın altına alarak yok edeceğiz ki milletimizin huzuru olsun, ülkemizde huzur hakim olsun. Ülkemize kimsenin yan gözle bakmasına fırsat vermeyeceğiz, müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Şehadete hep hazır’

Mehmet Akif Ersoy’un, “İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek, sinede yüktür” dizelerini hatırlatan Erdoğan “Bizim büyük bir avantajımız var... Bizde malum Mehmetimiz yürüdüğü zaman şehadete yürür. Onun için de ‘küçük Muhammed’ anlamına bizim askerimize ‘Mehmetçik’ adı verilmiştir. Dünyanın hiçbir İslam ülkesinde de askerinin adı ‘Mehmetçik’ olan yoktur, bu sadece bizde var. Onun için sizler, Mehmetçikler olarak zaten kınası bol yakılan kınalı kuzularsınız aynı zamanda. Onun için de peygamberlere en yakın makam olan şehadete hep hazır haldesiniz. Allah bu yolculuğunuzu, bu yolculuğumuzu da mübarek kılsın” diye konuştu. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra camiye girerek namaz kıldı. Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile jandarma personeli katıldı.

Haberin Devamı

Selçuklu’dan esinlenildi

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi personeli daha önce Destek Kıtalar Komutanlığı binasındaki bir mescitte ibadet ediyordu. Kampusa, İçişleri Bakanı Soylu önderliğinde ve hayırsever bir iş adamının yardımlarıyla yapımına 10 ay önce başlanan camide, Selçuklu mimarisinden esinlenildi, dış cephesi ise doğal travertenden imal edildi. 2 bin 190 metrekare alana inşa edilen cami, 4 bin 300 kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan sağlayacak.

En büyük mücadele terörle olacak

‘Yeni sistem’in ikinci toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş süreciyle ilgili geçen hafta İstanbul’da yapılan değerlendirme toplantısının ikincisinin bugün yine İstanbul’da yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş süreciyle ilgili değerlendirme toplantısına daha önce Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ilgili bürokratlar katılmıştı. Erdoğan’ın yemin edeceği 8 ya da 9 Temmuz’a kadar yapılacak düzenlemeler toplantıda ele alınacak. Yetki kararnamesine dayalı KHK’lar ile öncelikle yeni sisteme hazırlık yapılacak. ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

ABD’li senatörleri kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’li Senatörler Lindsey Graham ve Jeanne Shaheen’i kabul etti. AK Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleştirilen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.

En büyük mücadele terörle olacak