Siyaset Erdoğan cuma namazını Belek'te kıldı

Erdoğan cuma namazını Belek'te kıldı

31.07.2009 - 14:44 | Son Güncellenme:

.

Erdoğan cuma namazını Belekte kıldı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ailesiyle birlikte bir haftadır tatil yaptığı Rixos Premium Otel'den çıkarak cuma namazını Belek Camii'nde kıldı.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, gelini Reyyan Erdoğan ve 2 yaşındaki torunu Ömer Tayyip'le birlikte tatilini geçirdiği Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı turizm beldesi Belek'teki Rixos Premium Otel'den cuma namazını kılmak için çıktı. Bu akşam Ankara'ya dönmesi beklenen Başbakan Erdoğan'a otelden ayrılışında Rixos oteller zincirinin sahibi Fettah Tamince ve Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel eşlik etti.

Başbakan Erdoğan, yanındakilerle Belek Belediye Başkanı AKP'li Yusuf Mecek'i makamında ziyaret etti. Ziyarete gazeteciler alınmadı. Erdoğan, belediyede Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Serik Kaymakamı Ahmet Ümit ve partisinin Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani'yle buluştu.

Başbakan Erdoğan ve yanındakiler, kısa ziyaretin ardından cuma namazı için Belek Camii'ne geçti. Başbakan Erdoğan namazı caminin içinde kılarken, Rixos oteller zincirinin patronu Tamince, cami içinde yer bulamayınca avluda kıldı. Başbakan Erdoğan'ın yanında, Antalya'da tatilini geçiren Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da namaz kıldı.

Başbakanlık korumaları, namaz çıkışında çocuklara oyuncak dağıttı. Namaz çıkışında Beleklilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ve kısa bir belde turu atan Erdoğan, bir butiğe girerek çay içti.