Siyaset Erdoğan’dan başörtüsü başvurusuna tepki: Tartışmanın ne faydası var?

Erdoğan’dan başörtüsü başvurusuna tepki: Tartışmanın ne faydası var?

09.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

TSK’da başörtüsü serbestisine karşı açılan davayı eleştiren Erdoğan, “Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya? Sen savcı olabilirsin ama her şey yasalarla, anayasayla yerine oturmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde bu uygulamanın iptalini isteyebiliyorsun. Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var?” dedi...

Erdoğan’dan başörtüsü başvurusuna tepki: Tartışmanın ne faydası var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Üsküdar’da toplu açılış töreninde konuştu. Ak Parti’nin belediyecilik hizmetlerinde bir okul olduğunu kaydeden ve CHP belediyelerinin performansını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da sert sözlerle yüklendi. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi: “15-20 yıl önceki Üsküdar’ı bir hatırlayın. Neydi buraların hali, biliyorsunuz değil mi? Bak şimdi nerelerden nerelere geldik. Bunun adı AK Parti belediyeciliğidir. AK Parti belediyeciliğinde hizmet var, orada temizlik var, orada mimari noktada gerçek anlamda sanat var. Ümraniye’yi hatırlıyorsunuz değil mi? O çöplük patlayıp 39 vatandaşımız öldüğünde kim vardı başında? CHP’li belediye vardı. Şimdi İstanbul, bu CHP’ye bunun hesabını bugüne kadar nasıl sorduysa 31 Mart’ta da sormayacak mı? Ben inanıyorum soracaksınız. Çünkü Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Seçimin dev projesini açıkladık, ne dedik? Millet Kıraathaneleri dedik. Ne dediler? ‘Kumarhane açacaklar’ dediler. Niye? Çünkü bunların meşrebi bu. Çünkü bunlar ne yazık ki o kumar kâğıtlarıyla, o okey masalarındaki tuğlalarla yatıp kalkıyorlar. Onun için de kütüphane nedir, kıraathane nedir bunlar bunu anlamaz.”

Haberin Devamı

‘CHP anlamaz’

“Nakkaştepe Millet Bahçesi, İstanbul’un nadide dinlenme mekanlarından biri olmaya aday. Anne, baba, çocuklar hep beraber o millet bahçesinden, Nakkaştepe’den nereyi seyredecekler? İstanbul’u, Boğaz’ı. Var mıydı bu imkanlar? Yok. Ama şimdi var. Hep konuşurduk, işte İngiltere’ye gidenler, gelenler, ‘İngiltere’de Central Park var’, ‘Amerika’da şu var’, tamam kardeşim, işte bizde de Nakkaştepe var. İnşallah şimdi meşhur Atatürk Havalimanı’nın olduğu yeri de millet bahçesine çeviriyoruz. Biz belediyeciliğin okulunu kurduk. Bu bizim işimiz, bizi. CHP anlamaz bu işten. Onların olduğu yerde kanallar, kanalizasyonlar, berbat. Eskiden belediye otobüslerinin pislik içindeydi. İçerisi egzoz gazıyla dolar, koltuklar yağlı bezle silinirdi. Biz geldik ‘İnsanıma bu yakışmaz, Mercedes otobüsler alacağız’ dedik. Aldık mı aldık. İstanbul dertlisiyim. İşte belediye başkanı olduğum zaman sular akmıyordu, çöp dağlarını görüyorduk. Maske dağıtıyordu gazeteler. Bizler 1 yıl, 2 yıl içerisinde bu hava kirliğini dağıttık mı, çöp dağlarını kaldırdık mı? İstanbul’un 40 yıllık su sorununu bitirdik. Benden önce de CHP vardı burada. Bay Kemal konuşuyor, Bay Kemal bunlardan haberin var mı? Önce Bay Kemal’in Kağıthane’nin yerini öğrenmesi lazım, ne diyor ‘Kağıttepe’ diyor ama herhalde öğrenmiştir.”

Haberin Devamı

Erdoğan’dan başörtüsü başvurusuna tepki: Tartışmanın ne faydası var

‘Kime faydası var?’

“Türkiye’de ordumuz ve emniyetimiz dahil olmak üzere kamuda ve özel sektörde hanımefendilerin istihdamında başı açık-başı örtülü ayrımını kaldırdık. ‘Senin başın niye kapalı?’, ‘Senin başın niye açık?’ diye bugün bir şey sormaya kimsenin hakkı yok. Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya? Sen savcı olabilirsin ama her şey yasalarla bir yere oturmuşken, anayasayla, yasalarla her şey yerine oturmuşken, sana ne oluyor da, bunlara aykırı bir şekilde bu uygulamanın iptalini isteyebiliyorsun. Çünkü bunlar eski Türkiye’den kalma ürünler. Neyse ki Danıştay’ın ilgili dairesi bu girişimi boşa çıkardı. Şimdi buradan soruyorum; bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var? Biz bu ülkede ordumuzda başörtülü personel var-yok meselesini mi tartışmalıyız yoksa dünyanın en iyi tankını, topunu, uçağını, gemisini, insansız hava araçlarını, silahlı insansız hava araçlarını, tüfeğini, füzesini, mühimmatını, radarını, motorunu nasıl üretebiliriz, onu mu tartışmalıyız.”

Haberin Devamı

‘Kendi polisleri bak şimdi neler yapıyor’

Erdoğan Fransa’da devam eden gösterileri de şöyle değerlendirdi: “Avrupa’da yaşananları görüyorsunuz değil mi? 15 Temmuz’da bunlar bize yapılanlar karşısında sessiz duranlardır. Polisimizin zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi bak neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı. Biz hak taleplerinin hiç bir zaman şiddet yoluyla dile getirilmesini tasvip etmedik. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişeyle takip ediyoruz. Umarım yakında Paris sokaklarında ‘Zulüm 1789’da başladı’ yazıları da görmeyiz. Bağdat Caddesi’nin sokaklarında ne diyorlardı? ‘Zulüm 1453’te başladı’... Biz, hem göstericilerin yol açtığı kaos görüntülerine hem de onlara uygulanan orantısız şiddete karşıyız. Manzara göstermektedir ki Avrupa demokrasi dersinden de insan hakları dersinden de özgürlükler dersinden de sınıfta kalmıştır.”

Haberin Devamı

‘Almanya’da ne konuştun anlat’

“Bu seçime biliyorsunuz ‘Cumhur İttifakı’yla giriyoruz İstanbul’da. Cumhur İttifakı ile beraber İstanbul’umuzda şu CHP zulmünden kurtaralım her yeri. Türkiye büyüdükçe, birileri rahatsız oluyor. Hadi dışarıdakiler kendilerine rakip istemedikleri için rahatsızlar olanları anlıyoruz. Bay Kemal, Almanya’ya gittin, yanındaki o hanım, o neyin nesiydi? O YPG paçavralarıyla Alman parlamentosunda çıkıp görüntü veren kadınla senin ne işin var? Bunlar PKK’nın Almanya’daki uzantıları. Peki onlarla ne konuştun anlat bakalım, anlat.”

Yazarlar