Siyaset Erdoğan’dan HDP’li belediyelere ağır eleştiriler: Topyekûn ihanet ettiler

Erdoğan’dan HDP’li belediyelere ağır eleştiriler: Topyekûn ihanet ettiler

05.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütüyle bağlantıları gerekçesiyle görevden alınan belediye başkanlarının yerine başkan vekili olarak atanan vali ve kaymakamları kabul eden Erdoğan, “Maşallah kırk yıllık belediyeci gibi çok güzel hizmetler geliştiriyorsunuz” diyerek teşekkür etti

Erdoğan’dan  HDP’li belediyelere ağır eleştiriler: Topyekûn ihanet ettiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’li belediyelerin “vatandaşa karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen belediye başkanları” olduklarını ifade ederek, “Yargımız adli bakımdan gereken takipleri yapıyor ve hükmünü de veriyor. Yakın geçmişte ülkemizde bölücü örgütün güdümündeki bir partiye mensup belediye başkanları kendilerine oy verenlere topyekün ihanet etmişlerdir. Kendilerine millete hizmet etmeleri için teslim edilen devletin araçlarını gereçlerini insan kaynağını mali imkânları götürüp terör örgütünün emrine vermişlerdir” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde belediye başkanvekillerini kabul eden Erdoğan şu mesajları verdi:

“ANINDA GÖRÜLÜR: Bugüne kadar yeni bir anlayışla farklı bir anlayışla Türkiye genelinde malum halk arasında kayyum adıyla tanımlanan bir süreci birlikte yürütüyoruz. Bu sürecin içinde valilerimiz riyasetinde vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız hepsi önemli görevler ifa ettiler. Belediye hizmetleri malum milletimizin günlük hayatının 24 saatini her dakikasını kapsayan ve oraları gerçekten çok farklı dokunaklı hale getiren bir anlayış. Bu bakımdan belediye hizmetlerinde iyi veya kötü en küçük bir değişim belde halkı tarafından anında hissedilir, görülür, değerlendirilir.

TOPYEKÛN İHANET ETTİLER: İstanbul gibi bir şehrin belediyesini yönetmiş bir siyasetçi olarak yaptığınız işlerin zorluğunu önemini ve verdiği keyfi en iyi bilen kişiyim. Özellikle bölge, Güneydoğu doğu bölgesi olunca bu çok daha farklı bir durum arz ediyor. Belediye Başkanlığı aynı zamanda demokrasinin en kilit görevlerinden biri. Biz hep demokrasinin yerelden başladığını söyledik buna da inandık tabii kendisine seçenlere karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen belediye başkanları da çıkabiliyor. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığımız idari bakımdan, yargımız adli bakımdan gereken takipleri yapıyor ve hükmünü de veriyor. Yakın geçmişte ülkemizde bölücü örgütün güdümündeki bir partiye mensup belediye başkanları kendilerine oy verenlere topyekün ihanet etmişlerdir. Kendilerine millete hizmet etmeleri için teslim edilen devletin araçlarını gereçlerini insan kaynağını mali imkânları götürüp terör örgütünün emrine vermişlerdir.

Haberin Devamı

KURULMUŞ OYUNCAK GİBİ: Bu ülkede maalesef terör örgütü mensuplarının seçilmiş belediye başkanlarını belediye binalarının bodrum katlarında hesaba çektiği, sorguladığı, tokatladığı günler yaşandı. Belediye başkanları bu duruma karşı çıkmak yerine adeta kurulmuş oyuncaklar gibi kendilerine söylenen herşeyi yapmışlar, edilen her hakareti sineye çekmişlerdir. Türkiye elbette demokrasiyle yönetilen milli iradeyi her şeyin üzerinde gören bir devlettir. Ama bu durum milli iradeye teslim edilen yetkilerin, terör örgütlerine peşkeş çekilmesine, demokrasinin teröre teslim edilmesine göz yumacağımız anlamına gelmiyor, tam tersine demokrasinin vazgeçilmez parçası durumundaki hukuk devletine olan saygımız gereği bu çarpık tabloya müdahale ettik. Bir yandan İçişleri Bakanlığımız, diğer yandan yargımız üzerine düşenleri yaptı, yapıyor. Milleti temsil görevini yerine getirme kabiliyetini kaybetmiş belediye başkanları görevlerinden alınarak yerlerine mülki idare teşkilatımızdan vali kaymakam unvanlı arkadaşlarımız vekaleten getirildi. Terör örgütüne teslim edilmiş belediyeler kaynağı başka yere aktardığı için borç batağındaydılar. Bu belediyelerin kamu kurumları yanında esnaftan müteahhide kadar tüm borçları ödendi, ödeniyor. Aynı şekilde şehirlerimiz geçmişte görmedikleri hizmetlerle tanışıyor.

Haberin Devamı

DAİMA YANINIZDAYIZ: Vekaleten belediye başkanı olan valilerimiz kaymakamlarımız maşallah kırk yıllık belediyeci gibi çok güzel hizmetler geliştirdiler geliştiriyorlar. Bugün bölgemizdeki vatandaşlarımızın belediye başkan vekillerimizden memnuniyeti yüzlerinden okumak mümkün. Sizler sadece görev yaptığınız yerlerdeki vatandaşlarımıza hizmet etmekle kalmadınız sizler aynı zamanda devletin vitrindeki yüzü olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni oralarda yaşayanların nezdinde ibra ettiniz. Bölge halkı devletin kendilerine sadece askeriyle polisiyle sadece kırsalda verdiği sınırlı hizmetle değil aynı zamanda belediye çatısı altında samimi şekilde sahip çıktığını gördü. Terörle mücadelede son dönemde elde ettiğimiz önemli halk desteğinin gerisindeki sebeplerden biri de işte bu anlayış değişikliğidir. Bu bakımdan gerçekten tarihi misyona sahip olduğunuza inanıyorum. Cumhurbaşkanı sıfatıyla şahsım başta olmak üzere hükümetimizle daima yanınızda olacağız.”

Haberin Devamı

Erdoğan’dan  HDP’li belediyelere ağır eleştiriler: Topyekûn ihanet ettiler

'65 AY AYLIKLARI HER AY ÖDENECEK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde emeklilere iftar verdi. “Sizler hayattan değil yıllarınızı vermiş işlerinizden emekli olmuş kardeşlerimizsiniz” diyen Erdoğan, özetle şu mesajları verdi: “Bayram ikramiyeleri ile emeklilerin bayramlarını bayram gibi geçirebilmelerine imkan sağladığımıza inanıyorum. Bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum; emeklilik için başvuru yapan ancak hala işlemleri sonuçlandırılmayan 100 bin vatandaşımız bulunuyordu. Bunların işlemlerini tamamlayarak onların da ilk maaşlarını ve bayram ikramiyelerini alabilmelerini sağlıyoruz. Bu kardeşlerimiz Ramazan bayramı ikramiyesi yanında temmuz zammından da faydalanacak. 65 aylıkları kendilerine 3 ayda bir ödenen kardeşlerimiz eylül ayı başından itibaren bu maaşlarını aylık olarak almaya başlayacaklar. Bakanlar Kurulu’nda kararını aldık. Emekli sonrası ticaret faaliyette bulunanların yüzde 15 sosyal güvenlik destek primleri de kaldırdık. KDV iadesinin maaşa eklenmesinden banka promosyonlarına seyyanen yapılan artışlardan yıllık standart maaş zamlarına kadar her vesileyle emeklilerimizin ellerine geçen parayı yükseltmenin gayreti içinde olduk. Emeklilere 3600 ek gösterge imkanı getirdik. Bu düzenlemeden daha önce emekli olanlar da yararlanacak. Türkiye büyüdükçe ortaya çıkan zenginlikten emekliler başta olmak üzere tüm fertlerin istifade etmesi temel politikamızdır.”

Haberin Devamı

Erdoğan’dan  HDP’li belediyelere ağır eleştiriler: Topyekûn ihanet ettiler

GECE YARISI ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gece Diyarbakır programının ardından geldiği Ankara’da partisinin Aydınlıkevler’deki seçim bürosuna sürpriz ziyarette bulundu. Saat 01.00 sıralarında Diyarbakır’dan, Ankara Esenboğa Esenboğa Havalimanı’na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konvoyu Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı’nda ilerlerken aracını Aydınlıkevler’deki Ak Parti Seçim Bürosu önünde durdurdu. Partisinin seçim bürosuna sürpriz ziyaret gerçekleştiren Erdoğan, partililerin sevgi gösterisiyle karşılaştı. Seçim bürosunda vatandaşlarla bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vatandaşlar kahve ikram etti.
Bir vatandaşın bebeğini kucağına alarak seven Erdoğan, partililerle öz çekim yaparak, hatıra fotoğrafı çektirdi. ANKARA AA

Erdoğan’dan  HDP’li belediyelere ağır eleştiriler: Topyekûn ihanet ettiler

Anavatan lideriyle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’na destek veren Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı İbrahim Çelebi'yi Külliye’de kabul etti.