Siyaset Erdoğan - Feyzioğlu atışmasından ilginç detaylar

Erdoğan - Feyzioğlu atışmasından ilginç detaylar

10.05.2014 - 14:11 | Son Güncellenme:

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay’ın 146’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepki gösterdi. O atışma sırasında muhabrimizin gözüne ilginç detaylar takıldı

Erdoğan - Feyzioğlu atışmasından ilginç detaylar


Salon doluydu
Danıştay tören salonu hınca hınç doluydu. Töreni ve konuşmaları canlı yayınlayan televizyonlar salonun üst tarafından çekim yapıyordu. Salonun sol tarafında töreni izleyen Danıştay tetkik hakimlerinin yanına oturdum. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konuşmasının sonuna gelmişti.

Haberin Devamı

İŞTE O ANLAR

Gerginlik hissediliyordu

Feyzioğlu'nun konuşması törene katılanların bir bölümüne "yapıcı eleştiriler" olarak gelirken, gerginlik ise hissediliyordu. Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi adaylarına başarı dilediği sırada gerilim kendini hissettirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sesi duyuldu.

Ayağa kalkınca düğmelerini ilikledi

Gazetecilik refleksiyle cep telefonumu çıkardım ve kayıt almaya başladım. Başbakan Erdoğan, önce "edepsizlik yapıyorsun" dedi. Feyzioğlu'nun, "Ben edepsizlik yapmadım. Kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam sayın Başbakan" yanıtını vermesi üzerine salonda bulunan bir kısım avukatlar ayağa kalkarak, Feyzioğlu'nu alkışladı. Başbakan daha sonra ayağa kalktı. Ceketinin düğmelerini ilikledi. Başbakan ayağa kalktığı sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oturuyordu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu yerinden kımıldamadı

Ayağa kalkan Erdoğan ile Feyzioğlu arasındaki sözlü atışma bir süre daha sürdü. Başbakan'ın ayağa kalkmasıyla ev sahibi Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da ayağa kalktı. Tüm bu tartışma yaşanırken ana muhalefet partisi lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yerinden kalkmaması dikkati çekti.