Siyaset Erdoğan, Merkel ile görüştü: AB şantaja boyun eğdi

Erdoğan, Merkel ile görüştü: AB şantaja boyun eğdi

07.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e, AB Zirvesi’nde Birlik üyesi ülkelerin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin baskı ve şantajlarına boyun eğdiğini söyledi.

Erdoğan, Merkel ile görüştü: AB şantaja boyun eğdi

Erdoğan ve Merkel dün video konferans yöntemiyle görüştü. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, Doğu Akdeniz ve Libya’daki gelişmeler ile Azerbaycan-Ermenistan meselesi başta olmak üzere bölgesel konular değerlendirildi.

Erdoğan, AB Liderler Zirvesi bildirisinin, ilişkilerdeki sorunları aşmayı sağlayacak, diyalog ve iş birliğine zemin hazırlayacak unsurlardan yoksun olduğunu belirtti. “Türkiye’nin iyi niyetli tutumuna” rağmen AB’nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin baskı ve şantajlarına boyun eğdiğini söyleyen Erdoğan, Avrupa’nın büyük çıkarlarının birkaç AB üyesinin küçük çıkarlarına feda edilmemesi gerektiğini söyledi. Öte yandan görüşmede Türkiye ile Yunanistan başlaması beklenen istikşafi görüşmeler de ele alınarak, nasıl bir yol haritası izleneceği değerlendirildi.

Haberin Devamı

‘Heba edilmesin’

Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki topraklarına ilişkin sorunun kalıcı bir şekilde çözümü için BM kararlarının uygulanmasının önemini belirten Erdoğan, Libya’da da sağlanan sükunet sayesinde ortaya çıkan fırsatın heba edilmemesi gerektiğini ifade etti.