Siyaset Erdoğan, YSK’yı eleştiren muhalefete yüklendi: Çete yaftası vurup hedef gösterdiler

Erdoğan, YSK’yı eleştiren muhalefete yüklendi: Çete yaftası vurup hedef gösterdiler

23.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul seçiminin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine insanlık dışı sözler sarf edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kararları değil de hakimlerin şahıslarını hedef almak, hatta onları ‘çete’ yaftası vurup hedef göstermek densizliktir, had bilmezliktir” dedi

Erdoğan, YSK’yı eleştiren muhalefete yüklendi: Çete yaftası vurup hedef gösterdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’na İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yöneltilen eleştirilere “Ahlak, edep, insaf, hepsinden önemlisi insanlık dışı sözler sarf etti. Bir küfretmedikleri kaldı” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’ne katılan Erdoğan, 788 hakim 658 savcıya seslendi. Adaletin olmadığı bir devletin tıpkı temelsiz bir bina gibi eninde sonunda yıkılıp gitmeye mahkum olduğunu vurgulayan Erdoğan, adalet teşkilatının bir dönem vesayet güçlerinin, bir dönem FETÖ ihanet çetesinin hatta bazı terör örgütlerinin ağır saldırılarına uğradığını anımsattı. Erdoğan, şöyle devam etti:

TELAFİSİ ÇOK ZOR: Bana göre öncelikli olan kanun değil öncelikli olan hukuktur. Kanun yazılır, geçer, kağıt üzerinde kalır ama hukuk o değil. Hukuk, hak ve halk arasındaki o bütünlüğün ta kendisidir. Bir hâkim ve savcı işini kötü yaptığında toplum özellikle toplumun genel vicdanında öyle bir yara açılır ki bunun telafisi hem çok zordur hem çok çok uzun zaman alır. Adalet öyle bir kavram ki kimi durumda zulümle arasındaki fark bir soğan kabuğu kadar ince hale gelir.

Haberin Devamı

BİR KÜFRETMEDİKLERİ KALDI: YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararının ardından bazı siyasetçilerin sınırları zorladığını görüyoruz. Dün yine bir siyasi partinin genel başkanı Meclis’teki grup toplantısında yargı mensuplarımızla ilgili ahlak, edep, insaf, hepsinden önemlisi insanlık dışı sözler sarf etti. Anayasa’nın 138. maddesi çok açık, net. Bırakın bazı ilişikler kurmayı ‘ima dahi edemezsiniz’ diyor yargı mensuplarına. Bunlar öyle ileri gittiler ki affınıza sığınıyorum bir küfretmedikleri kaldı. Her türlü hakareti yaptılar. Eleştirini yapabilirsin ayrı konu. Zaman zaman ben de eleştiri yapıyorum. Ama hakaret, küfredemezsin, buna hakkın, yetkin yok.

‘Densizlikler sizi asla korkutmasın’

Siyaseti, ülkeye ve millete hizmet aracı olarak değil de marjinal çevrelere yaranma, ideolojik saplantılarını hayata geçirme, kuru gürültüyle üste çıkma vasıtası olarak görenlere en güzel dersi yine yargımızın vereceğine inanıyorum. Bu ülke yol geçen hanı değil. Sizlere bu hakaretleri yapanların da bir gün adalete ihtiyacı olacaktır. İşte o zaman yapılan densizlikler sizin adaletle hükmetmenize engel olmasın. Korkutma gayretleri sizi asla korkutmasın.

Haberin Devamı

ŞAHSIM DA DAHİL: Türkiye geçmişte adamına göre, meşrebine göre adalet uygulayan çetelerden çok çekti. Ama şunu da bileceğiz ki ‘şeriatın kestiği parmak acımaz’ sözündeki adalete mutlak teslimiyeti muhafaza etmenin yolu işimizi hakkıyla yapmaktan geçiyor. Şeriata, yani hukuka olan bağlılığı ne derece güçlü tutarsak geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz. Hiçbir yargı kurumu veya mensubu herhangi bir partinin, siyasetçinin, şahsın çıkarına göre karar vermekle mükellef değil. Buna şahsım da dahildir. Sizlerin tek görev demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye’de adaletin işlemesini temin etmektir.

ERDOĞAN, EĞİTİMCİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

‘Eğitimde reformu sürdüreceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda eğitim çalışanlarıyla iftarda bir araya geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada “Eğitim istikbalimizi üzerine bina ettiğimiz ana sütundur. Bizler de bu anlayışla son 17 yıldır eğitim öğretimi en öncelikli gündem maddemiz yaptık. Hükümet olarak sürekli kendimizi tartıyor, muhasebemizi yapıyor, tespit ettiğimiz sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. Bunun adı, birilerinin iddia ettiği gibi eğitimi yap-boz tahtasına dönüştürmek değildir, reform iradesini kararlılıkla sürdürmektir” dedi. Erdoğan şunları kaydetti: “Özellikle müfredata dair kapsamlı ve iyi hazırlanmış projelerimizi devreye alabiliriz. Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığımızca açıklanan yeni eğitim reformunun bu yönde atılmış kıymetli bir adım olduğunu düşünüyorum. Eğitim camiamızın tüm paydaşlarının katkılarıyla hazırlanan bu paket öğrencilerimizin kişisel kabiliyetlerinin geliştirilmesinden öğretmenlerimizin verimli işlemesine kadar pek çok önemli değişikliği içeriyor. Önümüzdeki dönem boyunca uzmanlar, paketin muhteviyatına dair tespit, tenkit ve fikirlerini dile getireceklerdir.”

Erdoğan, YSK’yı eleştiren muhalefete yüklendi: Çete yaftası vurup hedef gösterdiler
Erdoğan Sunay’ı andı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ı vefatının yıl dönümünde andı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, 5. Cumhurbaşkanı Sunay’ın ölümünün 37. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında “Türkiye Cumhuriyeti’nin 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ı vefatının yıl dönümünde saygıyla anıyorum” ifadesine yer verdi. ANKARA Milliyet