Siyaset 'Ergenler gibi davranmaktan vazgeç'

'Ergenler gibi davranmaktan vazgeç'

16.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin aktif diplomasisiyle dünyanında gündeminde olduğunu hatta "kutup yıldızı gibi parladığını" söyledi. MHP lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretine ilişkin yönelttiği sorulara Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından "emoji" ile yanıt vermesine, "Ergenler gibi davranmaktan vazgeç" tepkisini gösterdi. Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Ergenler gibi davranmaktan vazgeç

ÖZÜR DİLE: CHP Genel Başkanı iki günlük Diyarbakır gezisinde 'tarihimiz kirli, yüzleşmemiz gerekir' diye konuşmuş. Tarihimize 'kirli' demek namertliktir. PKK terör örgütünün vesayeti altında bulunan, Türk ve Türkiye düşmanlarının eline düşen bir zavallının hüsran verici hezeyanıdır. Kılıçdaroğlu mertse, ağzında ıslanmış baklayı çıkarsın da görelim. Kılıçdaroğlu milletin huzuruna çıkıp derhal özür dilemeli, çarpık sözlerinden, çürük siyasi eylemlerinden dolayı pişman olduğunu belirtmelidir.

Haberin Devamı

EMOJİYİ BIRAK: Kılıçdaroğlu’na geçtiğimiz hafta üç soru sordum. Bizim bir Twitter mesajımızı alıntılayarak emojiyle cevap vermiş. Sayın Kılıçdaroğlu, emojiyi bırak, ergenler gibi davranmaktan vazgeç, emelin nedir, hedefin nedir, kafanın içindeki asıl gündem nedir onu söyle... Bir soru daha soruyorum, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerle görüştün mü? Eğer görüştüysen teröristlere ümit verdin mi? Sükût ikrardan gelir, sorularıma cevap vermediğin zaman hepsine 'evet' dediğin kabul edilecektir. Emoji de seni kurtaramaz, kimlerin tekeli altında olduğunu artık gizleme şansın kalmamıştır.

HDP'NİN KOSTÜM GİYMİŞ HALİ: Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerinin yanına gitmeye cesaret edemedi. Çünkü anneler Kılıçdaroğlu’nun ortağı HDP’nin il binası önündeydi. Korku dağları sarmış, Kılıçdaroğlu analardan kaçmıştır. Çünkü bugünkü CHP, HDP’nin kostüm giymiş halidir, PKK’nın yedek kulübesidir.

Haberin Devamı

ÖCALAN'I DA BIRAKACAK MISIN?: Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da 'bu ülkeyi barıştıracağız, huzuru ve kardeşliği getireceğiz' demiş. İktidar olduklarında, terörist Demirtaş’ı, Soroscu Osman Kavala’yı serbest bırakacaklarını ifade etmiş. Öcalan canisini, FETÖ’cüleri de salacak mısın? Gerçi iktidara gelmeniz masal konusudur ancak teröristleri serbest bırakma vaadi anayasa suçudur.

DÖNÜŞLERİ OLMASIN: Başta doktorlarımız olmak üzere, sağlık çalışanlarımızın temel sorunlarının, haklı taleplerinin bilincindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı beş müjdenin çok değerli ve sevindirici olduğu kanaatindeyiz. Türk Tabipleri Birliği’ne bakarsak, Türkiye sağlıktan çoktan iflas bayrağını çekmiştir. Şimdi de diyorlar ki, hekimlerimiz Türkiye'yi terk ediyorlarmış. Eğer bu ülkeden gitmesi gereken birileri varsa, o da TTB'nin yönetimine çöreklenmiş bir avuç bölücü ve Türkiye karşıtıdır. Haydi buyursunlar, gidişleri olsun da dönüşleri olmasın.

'Türkiye kutup yıldızı gibi parlamaktadır'

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaları provoke etmenin, uzun bir süreye yaymanın, Karadeniz’in kuzeyinde yeni bir Suriye ortaya çıkarmanın kimseye faydası olmayacaktır. Türkiye’yi Rusya’ya karşı yaptırımlara zorlayan, Batılı ülkelerin tetikçisi olmaya şifreli sözlerle teşvik eden çevreler, samimi ve dürüst değildir... Hiç kimse ezbere konuşmasın, gelişmelere yabancı başkentlerin merceğinden bakmaya kalkışmasın. Bu ülke ne çekmişse, Amerikalılardan daha çok Amerikancı olanlardan, NATO’dan daha çok NATO’cu davrananlardan, AB’den daha çok AB’ci geçinenlerden çekmiş, çekmeye de devam etmektedir. Türkiye barışın müdafisidir... Hem Rusya ile hem de Ukrayna’yla doğrudan konuşabilen Türkiye, taraflı tarafsız herkesin dikkat ve ilgisini çekmektedir. Türkiye aktif diplomasiyle dünya gündemindedir. Hatta kutup yıldızı gibi parlamaktadır. Türkiye’nin hakemliği barış adımlarını güçlendirmiştir. Antalya’da kurulan masa umudun masasıdır.