Siyaset Erkan: `Sonuna kadar gidilsin'

Erkan: `Sonuna kadar gidilsin'

26.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

DYP Ankara Milletvekili Ünal Erkan, Susurluk skandalının iç politik çekişme olarak değil, devletin içindeki yanlışlıkları ayıklama operasyonu şeklinde algılanması gerektiğini açıkladı

Erkan: `Sonuna kadar gidilsin

OLAĞANÜSTÜ Hal Bölge eski Valisi ve DYP Ankara Milletvekili Ünal Erkan, Susurluk olayıyla ilgili soruşturmayı kapatmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek "Devlet yanlışlıklardan arındırılmalı. Bu olay kuralları içinde kime kadar gidiyorsa tabii ki gitmeli" dedi.
Erkan Susurluk kazası sonrasında gündeme gelen gelişmeleri Milliyet'e değerlendirdi. Susurluk olayının Türkiye'nin bugüne kadar yaşadığı kamuoyuna maledilme yönünden en önemli olaylardan biri olduğunu kaydeden Erkan "Böyle bir olayı gündeme getirip çözme isteğinin çok yerinde, çok haklı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Konunun siyasi çekişme konumuna getirilmemesi gerektiğini belirten Erkan, görüşlerini şöyle dile getirdi:
"Somut olayların, somut tereddütlerin aydınlatılması üzerinde durulmalı. Somut olarak devletin içinde yanlışlığa giren varsa onlar bulunup ayıklansın. Devleti oluşturan organizasyonda dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de yanlışlıkların girmemesi gerekir, ama girmiş olabilir. Bu devletin içindeki yanlışlıkları ayıklama operasyonu olmalı. İç politik çekişme olarak değil, yanlışları ortaya çıkarmadaki uzlaşmalar daha sağlıklı hale getirilmelidir.
Bu olay kamuoyuna bir trafik kazasıyla yansımıştır. Olayla ilgili olarak değişik değerlendirmelere rağmen gerekli hassasiyetin gösterildiği kanısındayım; ancak tabii ki, bir meselenin çözümünü ortaya koyabilmek hemen bugünden yarına olmuyor."
Gelişmelerin her yönüyle aydınlığa çıkarılması gerektiğini belirten Erkan, siyasetçi - devlet - mafya tanımlamasını sakıncalı bulduğunu kaydederek "Devlet mekanizması içinde bazı bireyler bazı iddialarla karşı karşıya ise onları birey olarak veya devlet içindeki bireylerden bazıları grup olmuşsa o bireylerin meydana getirdiği grup olarak değerlendirilmeli" dedi. Devletin yanlışlığın içinde olan kimseleri bünyesinde barındırmaması gerektiğini ifade eden Erkan, herşeyin kamuoyunun gözü önünde cereyan ettiğini belirterek şöyle devam etti:
"Bir geciktirme, bir kapama varsa somut olarak ortaya konmalı. Ortadaki iddialar aydınlatılmalı, kimde ne delil varsa süratle adli mercilere kaydırılmalı. Kamu kuruluşlarından da bu olayla ilgili olarak devletin içinde mafya ile ilişkisi olan bazı kimseler var iddiasıyla birşeyler elde edilmişse bunlar yetkililere verilmeli."