Siyaset Ermeni iddialarına karşı ‘eylem planı’

Ermeni iddialarına karşı ‘eylem planı’

07.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM, 1915 olaylarının 100. yılı nedeniyle lobi faaliyeti başlattı. TBMM Başkanlığı bu kapsamda eylem planı hazırladı.

Ermeni iddialarına karşı ‘eylem planı’

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis’teki dış komisyonların başkanlarıyla 1915 olayları nedeniyle bir araya geldi. Çiçek başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AB Uyum ve Dışişleri Komisyonu başkanları, Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu başkanı ile uluslararası parlamenter asamblelerin Türkiye delegasyon başkanları katıldı.
Yapılan planlamaya göre, Ermeni soykırımı iddialarının 100. yılı olması nedeniyle dünyanın pek çok ülkesinde Ermeni lobisinin başlatacağı ataklara karşı Türkiye kapsamlı bir eylem planı yürütecek. Çiçek, meslektaşlarına mektup yazacak.
‘Elin oğlu yapıyor’
Çiçek’in, “Elin oğlu, aslı olmayan bir soykırımı için 2015 yılını hedef alarak tüm dünyada bir kampanya yapıyor” diyerek, 2015’te Türkiye’nin ciddi bir karşı lobi faaliyeti yürütmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi. Temaslarında konunun tarihçilere bıkarılması tezini işleyeceğini dile getiren Çiçek’in, şunları kaydettiği bildirildi:
“Tarihe ait olaylara tarihçilerin, bilim adamlarının karar vermesi gerekir. Ortak Tarih Komisyonu’nun çalışmalarından sonuç alana kadar parlamentolardan karar çıkmasının doğru değil. Komisyondan ne çıkıyorsa biz buna varız. Yabancı muhataplarımızda bu konuları işlememiz gerekiyor.”
Meclis’teki dış komisyon üyeleri dış ülkelerde lobi faliyetleri yapacak. AB Komisyon Başkanı Mehmet Tekelioğu, Türkiye’nin şok yaratıcı ve sürpriz olarak nitelendirilebilecek faaliyetlerde bulunacağını söyledi.