Siyaset ‘Ey Netanyahu kendine gel!’

‘Ey Netanyahu kendine gel!’

14.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun kendisine yönelik sözlerine sert tepki göstererek, “İsrail’in başındaki o soyguncu şu anda kendi ülkesinde soygundan yargılanıyor. Ey Netanyahu kendine gel kendine. Sen 7 yaşındaki o Filistinli yavruları katleden zalimsin” dedi

‘Ey Netanyahu kendine gel’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizde birileri ezanımızı ıslıklar da İsrail durur mu? Onlar da Müslümanların onur davası olan Mescid-i Aksa’yı, Kubbet-üs Sahra’yı postalları ile kirletmeye cüret ettiler” diyerek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya, “Ey Netanyahu kendine gel kendine! Bizi tahrik etme. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz ama hesabını uluslararası arenada size soracağız” dedi.

Haberin Devamı

Seçim çalışmaları kapsamında Ankara Pursaklar’da 122 projenin toplu açılış törenine katılan Erdoğan daha sonra Gölbaşı’nda da halka hitap etti. Erdoğan şu mesajları verdi:

BEKA SEÇİMİ: 31 Mart seçimleri çok önemli. Bu seçimlerde Pursaklar’dan özellikle ezan düşmanlarına sandıkta esaslı bir ders vermelerini bekliyorum. Gördüğünüz kadın da CHP’nin il başkanı, o da orada. Taksim’de CHP bayrağıyla kimin paçavrası yan yana HDP. Bu seçim onun için bir beka seçimidir... Ezanımıza hor bakanlar, ezanımızı hazmedemeyenler bayrağımızı yakanlar bunlar kimle el ele? CHP ile el ele. Belgeyle konuşuyorum. Şu anda Bay Kemal bunlarla el ele mi, kol kola mı, sandığa beraber gidiyorlar mı? Ankara’da Bay Mansur bunlarla beraber mi, bunların beraber oylarını istiyorlar mı? Dörtlü çete CHP, HDP, sözde İYİ Parti ve Saadetçik hepsi beraber. Bunlara istiyorum ki sizler hep beraber dersinizi orada verin.

Haberin Devamı

SEN ZALİMSİN: Ülkemizde birileri ezanımızı ıslıklar da İsrail durur mu? Onlar da Müslümanların onur davası olan Mescid-i Aksa’yı Kubbet-üs Sahra’yı postallarıyla kirletmeye cüret ettiler. Utanmadan, sıkılmadan İsrail’in başındaki o soyguncu şu anda kendi ülkesinde yargılanıyor. Neyden yargılanıyor Netanyahu ve karısı, soygundan, suiistimalden. Bu adam şimdi oradan diyor ki, ‘Türkiye’de gazeteciler cezaevinde oradan bize ders vermesin’. Ey Netanyahu sen kendine gel kendine. Sen zalimsin, sen 7 yaşındaki o Filistinli yavruları katleden zalimsin. Sen kadınları hücrelere mahkûm eden zalimsin. Yediden yetmişe binlerce on binlerce insanı şu anda hücrelere tıkayan bir zalimsin.

BİZİ TAHRİK ETME: Sen bizim oradaki kutsal mabedimizi, sadece bizim değil aynı zamanda Hıristiyanların Kubbet-üs Sahra, Harem-ül Şerif buralar bizim için kutsal. Postallarıyla senin askerin, polisin buralara giriyor tahrik etme. Bak biz bu ülkede hiçbir Musevi’ye zulmetmedik. Hiçbir sinagoga kalkıp da sizin yaptıklarınızı yapmadık, bizi tahrik etmeyin. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz, o ayrı mesele. Ama bunun hesabını uluslararası camiada size soracağız. Bu millet ayakta olduğu sürece hiç kimse ezanların semalarda yankılanmasına engel olamaz, Kudüs davasını bizlere unutturamaz.

Haberin Devamı

TALİMATI VERDİM: Mübarek mescidimize yapılan her saldırı karşısında bizi bulacaklar. Herkes sussa bile milletimizle birlikte biz susmayacağız. Ne ezanımıza yapılan saygısızlığı geleceğiz ne Mescid-i Aksa’nın Kubbet-üs Sahra’nın postallarla kirletilmesine rıza göstereceğiz. Zaten Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, uluslararası bütün görüşmeleri sürdürüyor. İsrail’in Başbakanı Müslümanlara uygulanan zulmü engellemek yerine yaklaşan seçimlere yatırım yapmak için sosyal medyada şahsımı hedefe alıyor. Biz sosyal medya fedailerini muhatap alacak değiliz. Filistin halkının haklarını ve Kudüs’ün İslam dünyası için taşıdığı öneme uygun şekilde yönetilmesi konusundaki mücadelemizi son nefesimize kadar sürdüreceğiz.

‘Ey Netanyahu kendine gel’

‘Ezan, bayrak ve vatan düşmanlarına Osmanlı tokadı atın’

Pursaklar’dan bu seçimde ezan, bayrak ve vatan düşmanlarına sandıkta şöyle sağlam bir Osmanlı tokadı bekliyorum. Biz bu bayrağın altında doğduk, bu bayrağın altında öleceğiz. Varsa bu bayraktan rahatsızlığı olan gidip dilediği paçavraların altında ölebilir, ama biz son nefesimize kadar burada olacağız. Ezan ve bayrak düşmanları şimdi kendilerine yeni bir çatı buldular. CHP örtüsü altında adı İYİ kendi fesat partinin makyajı altında PKK’lılar, FETÖ’cüler belediyelere sızdırılmaya çalışılıyor, listelere bunlara koydular. Şimdi Mansur efendinin listesinde de bunlar var, buraya da yerleştiler. CHP’de FETÖ’cü belediye başkan adayları var. Yüzlerce bölücü örgüt sempatizanı CHP ve ittifak içinde olduğu diğer partilerin listesinden belediye meclis üyesi gösterildi. Bunlar seçildikleri zaman kime çalışacaklar? Elbette Kandil’e çalışacaklar. Biz çukur eylemlerinin ardından ne belediyelerden PKK’yı temizlemek için uğraşırken şimdi CHP ve ittifak ortağı bunları kendi sıratlarında belediyeye taşıyor. Bölücü örgütün emrindeki parti CHP ve sözde İYİ Parti ile olan ittifakını artık gizleme gereği dahi duymuyor. Mesela Pursaklar’da bu partinin adayı var mı, yok. Peki kimi destekliyorlar, CHP’yi destekliyorlar. Büyükşehir’de CHP’yi destekliyorlar. Öyleyse daha ne konuşuyoruz? Ankaralı, Pursaklar bu ihanete izin verir mi? Bunlar milleti kendileri gibi kör zannediyor, bunlar benim Ankaralı kardeşimi kendileri gibi gafil sanıyor. Ancak saklamaya çalışsalar da ittifakın iç yüzü her gün ifşa oluyor.

Haberin Devamı

SİLUETLER BAŞKA: Dikkat ederseniz seçime gidiyoruz, ama ortada ne genel başkanları ne büyükşehir adayları var. Biz bu milletin partisiyiz. Emirleri milletimizden alırız, hizmeti milletimize veririz. CHP, HDP bunlar emri nereden alıyor Kandil’den. Peki terör örgütlerinden talimat alanlara benim Pursaklarlı kardeşim, ‘yürü der’ mi, milletimiz bunlara Türkiye’nin yönetimini teslim etmediği gibi İstanbul’un Ankara’nın, İzmir’in diğer şehirlerimizin de belediyelerini teslim etmeyecektir. Çünkü bu ittifak karanlık bir ittifaktır, önde görünen başkadır, arkadaki siluetler başkadır.

Haberin Devamı

‘Kanal Ankara’ müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölbaşı’ndaki toplu açılış töreninde “Buraya Ankara’nın en güzel millet bahçelerinden birini kuruyoruz” müjdesi verdi. Erdoğan şunları söyledi: “İmrahor’dan Mogan’a kadar uzanacak 35 kilometrelik Kanal Ankara projesi ile şehrimize çok farklı bir eser kazandırıyoruz. Ankara’nın güneyinin çehresini değiştireceğine inandığım bu projenin temelini yakında atıyoruz. Bugün resmi açılışını yaptığımız eserlerden biri de Konya yolu boyunca inşa ettiğimiz köprülü kavşaklardır. Gölbaşı’na bambaşka bir hava katan şehir parkımız, 53 ayrı park, spor merkezleri, kültür merkezleri gibi toplam 209 proje belediyemiz tarafından sizlerin hizmetine sunuldu.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye gibi çevresinde dünyanın tüm güçlerinin hesap yaptığı bir coğrafyada her seçimin bir beka seçimi olduğunu vurguladı.

‘Ey Netanyahu kendine gel’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı’nda düzenlenen toplu açılış töreninin ardından Kurban Kurtoğlu ailesini ziyaret etti.

‘Dünyayı iyilik değiştirecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyayı hırs, hınç ve haset değil iyilik değiştirecektir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonunda gerçekleşen “5’inci İyilik Ödülleri” törenine katıldı. Erdoğan, şunları söyledi: “Hemen herşeyin kıymetinin parayla ölçüldüğü, herşeye menfaat penceresinden bakıldığı bir dönemde bu ödüller adeta çöldeki vaha gibidir. Günümüzde iyilik ödülleriyle vücut bulan hassasiyetlere gerçekten çok büyük ihtiyacımız var. Şunu unutmayalım; dünün firavunları, nemrutları vardı, bugünün de firavunları ve nemrutları var. Hak batıl mücadelesi dün olduğu gibi bugün de var. Bu mücadele ilanihaye devam edecek. Öyleyse bizim bu mücadeleyi sürdürmemiz lazım. Bilhassa bu ödül töreni vesilesiyle hep birlikte bir kez daha şu gerçeği idrak ediyoruz. Dünyayı hırs, hınç ve haset değil iyilik değiştirecektir. Dünyayı kin ve nefret değil ihsan ayakta tutacaktır. Dünyayı çatışma, kavga değil barış yaşanılır kılacaktır.”

‘Ey Netanyahu kendine gel’

7 isme İyilik ödülü

- Doğuştan görme engelli 19 yaşındaki Huzeyfe Aydın kendisi gibi görme engelli olan arkadaşları için 12. Sınıf Arapça ders kitabını Braille alfabesine çevirerek ücretsiz dağıtıyor.

- Saraybosnalı Zilha Şeta, kurduğu aşevi ile ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtıyor.

- İstanbul Beyoğlu’nda Selime Hatun Camii imamı olan Osman Gökrem, ihtiyaç sahipleri için camisinin kapılarını açıyor. Evsizlerin banyo ihtiyacı, berber ihtiyacını da karşılayan Gökrem, cami önünde çay ikramı da yapıyor.

- Kudüs’ün Yahudi yerleşimi olan Megaribe Mahallesi’nde bir apartmanda yaşayan Ayşe Masluhi, çevresini saran işgalci yerleşimcilere, evinin girişinde kurulan barikatlara rağmen yaşamını sürdürüyor. Evini Yahudi yerleşimcilerin ısrarlarına ve yüksek fiyatlar teklif etmelerine karşın satmıyor.

- Sanatçı Turgay Tanülkü, ailesi cezaevlerinde bulunan çocuklarla 20 yılı aşkın zamandır ilgileniyor.

- 69 yaşındaki Şengül Kazan, 40 yıldır haftanın iki günü Darülacezeye gidip burada yaşayanların tırnak bakımı, banyo, yemek gibi birçok ihtiyaçlarıyla ilgileniyor.

- Mali asıllı dünyaca ünlü futbolcu Frederic Omar Kanaute açtığı vakıf sayesinde yüzlerce çocuk için köy kurup umudu oldu. İspanya’da bir camiyi yıkımdan kurtardı.

‘Ey Netanyahu kendine gel’

Erdoğan duygulandı

Vefa Ödülü İmam Hatip’in öncüsü olarak kabul edilen ve ilk lisenin müdürü olan, 1961 yılında vefat eden Mahmut Celalettin Ökten’in anısına verildi. Ödül Erdoğan tarafından oğlu Sadettin Ökten’e verildi. Erdoğan’ın bu esnada duygulandığı görüldü.