Siyaset FETÖ’nün büyüsüne kapılmış gidiyorsun

FETÖ’nün büyüsüne kapılmış gidiyorsun

02.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’na “Heybende ne varsa dök, rahatla. İşi, arkası yarın tefrikalarına çevirme” diye seslenen Yıldırım, şöyle devam etti: FETÖ’cülerin büyüsüne kapılmış gidiyorsun. Siyasi tarihe de ‘tecrübeli iftiracı’ olarak kaydedileceksin

FETÖ’nün büyüsüne kapılmış gidiyorsun

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’cülerin büyüsüne kapıldığını, Cumhurbaşkanı’na itibar suikastı yapmaya çalıştığını savundu. Yıldırım, ABD’de devam eden davaya ilişkin olarak da “Bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye’yi, Türk ekonomisini sıkıştırmaktır” dedi.
Yıldırım, dün Sancaktepe’deki 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı’nın açılışını yaptı. Türkiye’nin 15 yılda katettiği mesafeyi bir türlü hazmedemeyenlerin ve içine sindiremeyenlerin çirkin saldırılarına devam ettiklerini ifade eden Yıldırım şöyle konuştu:
“Saldırıların başrolünde ana muhalefet partisi Başkanı Kılıçdaroğlu, senaryonun koltuğunda da FETÖ var FETÖ. Filmin yapımcısı küresel siyaset mühendisleri. Konu, Türkiye’ye diz çöktürmek. Bunun için Kılıçdaroğlu’nun eline kağıtlar tutuşturarak adeta cumhurbaşkanımız hakkında itibar suikastı yapmaya çalışıyorlar. Ey Kılıçdaroğlu, sana buradan sesleniyorum. Sen siyaseten mücadele etmek istiyorsan senin rakibin, senin karşında cumhurbaşkanı var. Onunla baş edemeyeceğini anladın, şimdi de akrabalarına ailesine mi saldırmaya çalışıyorsun? Eğer siyaset yapacaksan, bir meselen varsa milletin karşısına çık, ne söyleyeceğin varsa söyle. Onun eline bu kağıtları verenler bilmiyorlar mı ki bu millet cumhurbaşkanına her zaman sahip çıktı, sahip çıkmaya da devam edecek.”
Kılıçdaroğlu’nun son çıkışlarıyla kendisinin yanı sıra partisini de süratle uçuruma sürüklediğini söyleyen Yıldırım, “Buradan bir kez daha söylüyorum. Ey Kılıçdaroğlu, heybende ne varsa dök de rahatla. İşi, arkası yarın tefrikalarına çevirme. İşin gücün terör örgütlerinin dümeninde atıp tutmak. FETÖ’cülerin büyüsüne kapılmış gidiyorsun. Türkiye’nin siyasi tarihine de tecrübeli iftiracı olarak kaydedileceksin. Ne diyelim, Allah ıslah etsin” dedi.
‘Yüzün kızarmaz’
Kılıçdaroğlu’nun anayasa değişikliğini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürdüğünü de belirten Yıldırım, şunları söyledi:
“50 milyon vatandaşın oyunu hiçe sayarak bu aymazlığı yaptın mı? Onlar da ne dedi? Hadi güle güle bu bizim işimiz değil, bu milletin işi’ dedi. Senin yüzün kızardı mı? Kızarmaz. Her seçimde aynı suçlamalar, aynı abuk sabuk iddialar ve itibar suikastına karşı amansız bir mücadele verdik. Her seçimde ‘Kazanmazsam bu sefer istifa edeceğim’ dedin. Hiç gören oldu mu? İstifa ettiğini gördünüz mü? Seçim bitti, iş bitti. Her şeyi unuttu. Önce dürüst olacaksın. Millete verdiğin sözün arkasında duracaksın.”

‘Alnımız açık, yolumuz aydınlık’

Türkiye’ye yönelik küresel operasyonların bir ayağının Amerika’da tekrarlandığına vurgulayan Yıldırım, “Bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür” dedi. Yıldırım, 17-25 Aralık’ta bir yargı darbesine kalkışan FETÖ’nün başarılı olamayınca 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunduğunu, yine başarısız olunca darbeye ABD’de devam ettiklerini söyledi.
Kendi vatanına, insanına, toprağına ihanet eden FETÖ’nün ABD’nin eteğinde siyasi güç dilendiğini söyleyen Yıldırım, “Şunu herkes bilmelidir ki kendi toprağında itibar görmeyenin, yabancı güçlerin kuklası olmaktan başka hiçbir şansı yoktur. Bu hain topluluğu, Amerika’daki bir davaya müdahil olarak Türkiye adına, Recep Tayyip Erdoğan adına bir algı oluşturmak için var gücüyle çalışıyor. Alnımız açık, yolumuz aydınlık. Hiçbir zaman Türkiye’nin menfaatine zarar verecek bir işin içinde olmadık, asla da olmayız.”

‘Sarraf inşallah yanlıştan döner’

ABD’de süren mahkemede Rıza Sarraf’ın ifadelerine de dikkati çeken Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlar bir adamı almışlar, konuşturuyorlar. Onun işi de karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar hesabına döndü. İlk ifadesinde korktuğu için farklı şeyler söylediğini ifade ediyor, mahkeme deyince de ‘Korktum onun için de ifademi değiştirdim’ diyor. İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner. Zaten kendi de ‘Hapisten çıkmanın en kolay yolu satmak’ diyor. ‘Satarım, alıcısı olursa...’ Açıkça ifade ediyorum. Bu dava siyasi şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye’yi, Türk ekonomisini sıkıştırmaktır, Türkiye’yi zora sokmaktır. Biz bunların nicesini gördük. Evelallah bunların da yüzümüzün akıyla üstesinden geleceğiz.”
CHP kadrolarının da bu davanın “en hararetli takipçileri” olduğunu belirten Yıldırım, “Ey Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’da şehitler verdik. Sen 15 Temmuz alçaklarının davasına hiç gittin mi? Eğer milliysen, yerliysen önce git, bu şehitlerin davalarına katıl. Türkiye’ye kumpas kuran çevrelerin davalarına destek vermek ne milliliktir ne yerliliktir, olsa olsa onlarla iş birliği yapmaktır” dedi.

Ayla filmini izledi

FETÖ’nün büyüsüne kapılmış gidiyorsun


Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin Oscar’a “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde aday adayı olan “Ayla” filmini, Kore gazileriyle izledi. Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile Çukurambar semtinde bir alışveriş merkezindeki sinemaya geldi. Alışveriş merkezine gelişinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından karşılanan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, birlikte sinema salonuna geçti. Yıldırım ve eşi, daha sonra salondaki 68 Kore gazisi ve yakınlarıyla Kore Savaşı sırasında yaşanan olaydan esinlenilerek çekilen “Ayla” filmini seyretti. Filmi izleyenler arasında, yönetmen Can Ulkay, oyunculardan İsmail Hacıoğlu ve Murat Yıldırım ile Kore Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Cho Yun-soo da yer aldı. l ANKARA Milliyet

Haberin Devamı