Siyaset ‘FETÖ’yle değil muhaliflerle mücadele ediyorlar’

‘FETÖ’yle değil muhaliflerle mücadele ediyorlar’

30.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ ile mücadelenin samimi olduğuna inanmadığını söyleyen CHP lideri “Milleti kandırmasınlar. Muhaliflerle mücadele ediyorlar. Başta Erdoğan olmak üzere FETÖ’ye bütün imkanları sağlayanların yargılanması gerekir” dedi.

‘FETÖ’yle değil muhaliflerle mücadele ediyorlar’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “FETÖ’nün siyasi ayağı” suçlamalarını sürdürdü. Kılıçdaroğlu, FETÖ ile değil muhaliflerle mücadele edildiğini savundu.

Haberin Devamı

Önceki akşam KRT televizyonunun canlı yayınına katılan Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

İMZALARI KİM ATTI: (Erdoğan’a yönelik, ‘FETÖ’nin siyasi ayağı sensin’ sözleri konusunda) Bugün hapse atılan generallerin atamalarının altındaki imza Erdoğan’a ait. FETÖ’cü diye görevine son verilen valilerin, kaymakamların, emniyet müdürlerinin, rektörlerin, hakimlerin atamalarının altındaki imzalar Erdoğan’a ait. Kozmik Oda’yı FETÖ’ye teslim eden Erdoğan. ‘Ben terör örgütü olarak bilmiyordum’ diyor. Kendisine MGK’da sunum yapılıyor, FETÖ’nün riskleri anlatılıyor ama MGK kararını işleme koymuyor.

KANDIRAMAZSINIZ: FETÖ ile mücadelenin samimi olduğuna inanmıyorum. 17-25 Aralık olayları oldu. Meşhur yolsuzluk olayları. ‘Benim yolsuzluklarımı kim ortaya çıkardıysa onlardan intikam alacağım’ diyor. Gerçek anlamda FETÖ’nün düşünceleriyle mücadele edelim, Anadolu Müslümanlığını topluma yayalım düşüncesi yok. İhvan neyse, Mısır’dan İhvan’ı Türkiye’ye getirmek istiyorlar. Yani baklavacıyı, sanayiciyi bulacaksınız, ‘ben FETÖ’yle mücadele ettim’ olmaz. Ana aktörler kimse mücadele edeceksiniz. Milleti kandırmasınlar. FETÖ ile mücadele etmiyorlar, muhaliflerle mücadele ediyorlar.

Haberin Devamı

YARGI ÖNÜNE ÇIKMALI: Milli Savunma Bakanı askeriyede FETÖ yok dedi, Milli Eğitim Bakanı yok dedi, Başbakan açıkladı yargıda FETÖ yok dedi. Bir tek siyasi ayağı kaldı. Siyasi ayağı ortaya çıkarmak için OHAL’e gerek yok ki. Yapacağınız şudur; başta Erdoğan olmak üzere FETÖ’ye bütün imkanları sağlayan kişilerin hesap vermesi lazım. Efendim, ‘Allah bizi affetsin’. O zaman hapistekilerin hepsi ‘Allah bizi affetsin’ der. Çıkarın o zaman. Efendim, ‘bizi kandırdılar...’ Ya koskoca Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zatı FETÖ kandırıyor da öğretmeni de kandırır o zaman.

‘ÖSO’yu kahraman gibi sunuyorlar’

Ak Parti’nin lideri ÖSO’yu sanki Afrin harekâtının kahramanı olarak sunmaya çalıştı. Hatta Kuvayımilliye olarak tanımladı. Bu kadar iğrenç bir tanımlama olmaz. Hiçbir Kuvayımilliyeci vatanını savunmak için para almadı. Bunlar dışarıdan para alıyorlar Suriye’yi sözde savunacaklar. Sonra yağmalayacaklar, sonra kendi aralarında kavga edecekler. Dolayısıyla bizim askerimizin gösterdiği başarıları ÖSO’ya mal etmek ağrımıza gidiyor.

Haberin Devamı

SORUMLUSU TÜRKİYE: Suriye’nin bu hale gelmesinde Türkiye’nin payı yüzde 99. Silahları Türkiye gönderdi. Suriye’de yangın çıktı bir bidon benzinle gittiler. Sonra ne oldu, yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Süleyman Şah Türbesi’ni IŞİD’in elinden kaçırmak zorunda kaldılar. Erdoğan ‘kahramanım’ diyor ya. Dünyanın en korkak adamıdır. Sen IŞİD’den kaçtın. Niye IŞİD’e zamanında destek verdiler. IŞİD militanları Türkiye’de tedavi ediliyordu. İyileştikten sonra ellerine silah verip gönderiliyordu. IŞİD militanları Türkiye’de terör olayları da çıkardı. IŞİD demediler, ‘kokteyl terör’ dediler. 71 ilden IŞİD’e katılım vardı. Nasıl gittiler, nasıl katıldılar? Kim destek veriyordu bunlara? Kim hamilik yapıyordu? Bunlar yapıyordu. O şehitlerin tamamının kanları bunların boyunlarındadır.

Ak Parti’den oy alacağız

Haberin Devamı

(Ak Parti tabanından oy alabilecek misiniz? sorusu üzerine) Oy alacağız. 16 Nisan referandumunda bir dikta yönetiminden rahatsız olan milyonları gördük. ‘Evet’ oyu verip sonra pişman olan yüz binler var. Bunlar 2019’da gerçek anlamda ortaya çıkacak. Hiçbir araştırmada Ak Parti ile Bahçeli arasında yapılan ittifak, onların beklediği sonucu vermiyor. Zaten öyle yüzde 50-60 bulsalar hemen seçime giderler. Afrin’i siyasete malzeme etmek istediler, bekledikleri olmadı.