Siyaset ‘Fikrini getir yatırımı götür’

‘Fikrini getir yatırımı götür’

26.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçim vaatlerini Sancaktepe’de anlatan Yıldırım, seçilmesi halinde daha fazla fabrika yapılmasına destek verip çalışan kadınlar için kreşler yapacaklarını söyledi. Yıldırım, “Bayrampaşa’da bir teknoloji üssü kuracağız ve bu üsten bilim adamları ve yeni patent sahipleri çıkacak. İşin özeti şu: Fikrini getir, yatırımı götür” diye konuştu...

‘Fikrini getir yatırımı götür’

Seçim çalışmalarını dün Sancaktepe ilçesinde yürüten AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, bir tekstil firmasını ziyaret ederek işçilerle sohbet ettikten sonra seçim otobüsünden halka seslendi. “Memleketimizin, büyümesinden, kalkınmasından, bölgede sesinin gür çıkmasından rahatsız olanlar var. ‘Siz çok ileri gittiniz’ diyorlar. Onları biraz daha rahatsız edelim mi? Bu seçimde muhalefete iş görmez raporu verelim mi?” diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü;

Haberin Devamı

‘İlk işimiz fabrikalar’

“Belediye başkanı olursak, ilk işimiz daha çok bunun gibi fabrikalar yapmak. Biz yapmayacağız, yapılması için destek vereceğiz. Belediyenin işi fabrika açmak değil ama açanlara destek vermektir. Onların önünü açacağız, işlerini kolaylaştıracağız. Daha çok insanımız ve gencimiz iş güç sahibi olsun. İstanbul’da gelecek 5 yılda milli geliri 232 milyar dolardan 300 milyar dolara çıkartacağız. Çalışan kadınlarımız için kreşler yapacağız. 961 mahallenin 300 tanesinde hiç kreş yok. Var olanlar da yetersiz. İlk yapacağımız işlerden biri de her mahallede bir kreş olacak. İlk iş metro. Sancaktepe’ye geliyor, daha sonra Sultanbeyli. Bir güzel projemiz daha var Sancaktepe için. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir şubesini de Sancaktepe’ye kuruyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

Haberin Devamı

Dün, 7 Ağustos 2016’daki Yenikapı ruhunu tekrar canlandırdık. Müthişti. 15 Temmuz gecesinde liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle meydanlara indiniz. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla meydanlarda indik, ay yıldızlı bayrağımızı indirtmedik, ezanlarımızı dindirtmedik. Alçaklara hak ettikleri cezayı verdik elhamdülillah. İşte böyle bir milletiz biz. Bu milletin önünde selam durulur selam. O gece herkes bir sınav verdi. O gece bu millet bir kez daha hürriyetine, istiklaline ne kadar aşık olduğunu gösterdi. İşte o Cumhur İttifakı’dır. Bugün de aynı kararlılıkla ülkemizin, milletimizin bağımsızlığı için, ay yıldızlı bayrağımız için, vatan toprağımız için, devletimiz için ve milletimiz için hazırız, her zaman ayaktayız.”

‘Akıl teriyle bilim’

Yıldırım ayrıca, İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileriyle de buluştu.

‘Gençler Soruyor, Başkan Cevaplıyor’ başlıklı programda, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile birlikte öğrencilerin sorularını cevaplayan Yıldırım’a, İstanbul Medipol Üniversitesi Senatosu kararıyla “fahri doktora” unvanı verildi. Başkan seçilmesi durumunda İBB’ye ait spor merkezlerinin öğrencilere ücretsiz olacağını söyleyen Yıldırım, gençlere yönelik şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

‘Fikrini getir yatırımı götür’

‘500 bin gence iş’

“5 yıl içinde İstanbullu 500 bin gence iş imkânı sunacağım. Bayrampaşada bir teknoloji üssü kuracağız ve bu üsten bilim adamları ve yeni patent sahipleri çıkacak. Siz gençler, üniversite öğrencileri, hocalar, şirketler burada buluşacak, fikirlerini paylaşacak; akıl teri ile bilim ve teknoloji üreteceksiniz. Şirketler bu fikirleri değerlendirip bir ürüne dönüştürecekler. İşin özeti şu: Fikrini getir, yatırımı götür.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri olan şirketler de bu girişimin ya yatırımcısı ya da müşterisi konumunda olacak. Teknolojiye yönelik tüm çalışmaları İstanbul 4.0 adı altında toplayacağız. İstanbul’da üretilen yoğun veriyi analiz edecek yeterince mühendis yok. Bu yüzden yeni dönemde siz gençlere ihtiyacımız olacak. Nesnelerin interneti kavramıyla başlayan Endüstri 4.0, gelişen bilişim teknolojileriyle, geleneksel sanayiyi ve hizmetleri bütünleştiren bir yaklaşım. İstanbul Türkiyenin lokomotifidir. Bu işi İstanbulda başarırsak tüm Türkiyede başarırız.”

Haberin Devamı

‘Fikrini getir yatırımı götür’

Eve banliyöyle döndü

Binali Yıldırım, önceki gün Yenikapı’daki Büyük İstanbul Mitingi’nden Tuzla’ya dönerken eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı’nı kullandı. Yol boyunca vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, metro hatları ve toplu taşımanın artmasıyla İstanbul trafiğinin rahatlayacağını ifade etti. Yıldırım, yol boyunca vatandaşlarla sohbet edip İstanbula ilgili talep ve beklentilerini sordu.

‘Fikrini getir yatırımı götür’

Yıldırım İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.