Siyaset ‘Fırtınadan en az kayıpla çıkacağız’

‘Fırtınadan en az kayıpla çıkacağız’

30.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yıllar önce tercihini istihdam ve üretimden yana yaparak, ekonomik modelini değiştirdiğini, bu sayede yaşanmakta olan küresel fırtınadan en az kayıpla çıkacağını söyledi.

‘Fırtınadan en az kayıpla çıkacağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşından sonra alınan tedbirler ve uygulanan politikaların, vatandaşların günlük hayatlarına olumlu yansıyacağını belirterek, “Hep söylediğim gibi kardeşlerim biraz sabır ve daha çok destek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Kütahya’da, aralarında yapımı tamamlanan Zafer Meydanı’nın da olduğu birçok projenin açılış törenine katıldı. Fatin Rüştü Zorlu Caddesi’nde toplanan halka hitap eden Erdoğan, Büyük Taarruz ve akabindeki çatışmaların dünya askeri tarihine en başarılı topyekûn savaş örneği olduğunu söyledi. Erdoğan, “İstiklal Mücadelesi’ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’ya taşıyan milletimiz, varını yoğunu ortaya koyarak, hazırladığı ordusuyla Kocatepe ve Dumlupınar’da yeni bir destanın girizgahını yapmıştır. Samsun’da başlayıp, Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla dünyaya resmen ilan edilen bu sürecin her aşaması, küllerinden yeniden doğan bir milletin uyanışının sembolüdür” dedi.

Haberin Devamı

İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferle Türk’ün ölüm fermanı olarak tedavüle sokulan Sevr’in yırtılarak düşmanın suratına çarptırıldığını anlatan Erdoğan şöyle devam etti: “Türk’ün esir edilemeyeceğini, Türk’e kefen biçilemeyeceğini, 26 Ağustos’ta Afyon’da başlayıp, 9 Eylül’de İzmir’de sona eren bu kıyamla tüm dünyaya ilan ettik. Milletimizin ebedi vatanı, Anadolu’daki istiklaline ve istikbaline sahip çıkmakta kararlı olduğunu bir kez daha dosta düşmana göstermiştir.”

‘Avrupa’da raflar boş’

Türkiye’yi her bakımdan dünyanın en stratejik ülkelerinden biri haline getirdiklerini aktaran Erdoğan şunları kaydetti: “Bugün Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girmeyi hedefleyen bir vizyona ulaştırdıysak 20 yılda kurduğumuz altyapıya ve verdiğimiz mücadeleye borçluyuz. Son dönemde milletimizin canını yakan bazı sıkıntılar var ama bu dünyanın da sorunu. Siz bakmayın Avrupa’sından Amerika’sına kadar tüm gelişmiş ülkelerin sanki böyle bir sorunları yokmuş gibi davrandığına. Bakın, doğal gaz bulamıyorlar. Şu anda marketlerin rafları Avrupa’da boş.”

Türkiye’nin yıllar önce tercihini istihdam ve üretimden yana yaparak, ekonomik modelini değiştirdiği için bu küresel fırtınadan en az kayıpla çıkacağını belirten Erdoğan “İnşallah, yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin, uyguladığımız politikaların, vatandaşlarımızın günlük hayatlarındaki olumlu yansımalarını daha iyi göreceğiz. Hep söylediğim gibi kardeşlerim biraz sabır ve daha çok destek istiyorum. Çünkü bizim en büyük gücümüz; birliğimizdir, beraberliğimizdir, kardeşliğimizdir. İnsanları güvenlik ve refah seviyesi altında yaşamaya alıştırmış ülkelerin, asıl kriziyse daha yeni başlıyor. Bizse kimi küçük sarsıntılara rağmen mücadeleyi bırakmadan, yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Paçalarını kurtaramayacaklar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütahya’daki programının ardından Afyonkarasihar’da Büyük Taarruz’un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ile toplu açılış törenine katılarak vatandaşlara seslendi.

Erdoğan, şunları söyledi: “2023’te Türkiye gelecek asrına yön verecek tarihi bir seçim yaşayacaktır. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 2023 imtihanından da alnımızın akıyla geçerek büyük ve güçlü Türkiye yolculuğumuzu devam ettirmek istiyoruz. Son günlerde milletimizin en büyük gücü olan kardeşliğine yönelik olan provokasyonların, ibadethanelerimizi ve imam hatip okullarımızı hedef alacak şekilde çok ciddi boyutlara ulaştığını görüyoruz. 2023 yaklaştıkça, sandıktan çıkamayacaklarını anlayanlar, umutlarını raf ömrünü tamamlamış bayat senaryolara bağlamış durumdalar. Uyanık olacak ve hiçbirimiz buna fırsat vermeyeceğiz.”

Haberin Devamı

Türk milletinin birliğini kimsenin bozamayacağını vurgulayan Erdoğan “Milletimizin mukaddes değerlerine dil uzatanlar, milletimizin kutsallarına hakaret edenler hem maşeri vicdanda hem de hukuk önünde hesap vermekten paçalarını kurtaramayacaklar” dedi.