Siyaset Gazeteciler cenazeye alınmadı

Gazeteciler cenazeye alınmadı

01.04.2015 - 15:52 | Son Güncellenme:

Çağlayan Adliyesi'ndeki 9 saatlik rehine krizi sonrası şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze töreninde bazı medya kuruluşları akreditasyon uygulamasına maruz kaldı. Başbakan Davutoğlu 'talimatı ben' verdim açıklaması yaptı.

Gazeteciler cenazeye alınmadı

Çağlayan Adliyesi'nde DHKPC'li teröristler tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesinde basına akreditasyon uygulandı.

Haberin Devamı

Zaman, Hürriyet, Sözcü, Cumhuriyet, Milat, Taraf gazeteleri ve Samanyolu TV, Bugün TV, Cihan Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı, CNN Türk, İMC TV cenaze törenine alınmadı.

Alana alınmayan gazeteciler barikat dışarısından çekim yapmak zorunda kaldı.

TALİMAT ANKARA'DAN

Akreditasyonun gerekçesini soran gazetecilere görevlilerin talimatın Ankara'dan geldiğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'da yaptığı açıklamada talimatı kendisinin verdiğini açıkladı.

"TALİMATI BEN VERDİM"

Başbakan Davutoğlu cenaze namazından sonra yaptığı açıklamada gazetecilerin tören alanına alınmaması talimatını kendisini verdiğini belirterek şu cümleleri söyledi...

Başbakan Ahmet Davutoğlu: " Açık yüreklilikle söylüyorum bu akreditasyon uygulamasıyla ilgili talimatı ben verdim. Hiçbir şekilde de bundan, ne eleştiri gelirse gelsin göğüslemeye de hazırım" dedi.

Haberin Devamı

"Medyanın bir kesimi, daha ailenin acısı dururken o resimleri yayınlama ahlaksızlığını göstermiştir. Siyasileri bir muhasebe yapmaya davet ediyorum. (Bahçeli, Kılıçdaroğlu) Burada yoktular. Milletin acısında yana yana duramayanlar milletin geleceğinde rol alamazlar. Bu terörisler yurtdışı bazı görüşmeler yapmışlar. Biz bu oyuna ülkeyi kurban etmeyiz. Bir kişi dahi yüzünü örterek molotofkokteyline yönelirse şimdiden uyarıyorum müsamaha gösterilmeyecektir. Özgürlükler korunacak. Bu saldırının tuzak olduğunu halkımız fark etti."

''GAZETECİLERE AKREDİTASYON TALİMATINI BEN VERDİM''

"Gazetecilere akreditasyon talimatını ben verdim. Bir daha olsa bir daha veririm. Basın özgürlüğü kadar önemli olan insanların matemine saygıdır. Bundan sonra herkes dikkat edecek. O basın organlarının bu cenazeye katılma hakkı yoktur. Bazı basın organlarında insani duyarlılık bile göremedim. Şu anda bunu yapmam teröristlere yarar diye düşünmeleri lazım. Yayın yasağı kalkınca direkt yasak kalkar mı."