Siyaset ‘Geleceği birlikte inşa etmeliyiz’

‘Geleceği birlikte inşa etmeliyiz’

25.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 olaylarının yıl dönümü nedeniyle Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan’a mesaj gönderdi. Erdoğan, “Acıları büyütmek yerine bin yıla varan köklü birlikteliğimizden ilham alarak geleceği beraber inşa etmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

‘Geleceği birlikte inşa etmeliyiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 olaylarının yıl dönümü nedeniyle Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a mesaj gönderdi. Erdoğan mesajına, Birinci Dünya Savaşı’nın dayattığı zorlu koşullarda hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini bir kez daha saygıyla yâd ettiğini ve hayatta olan yakınlarına samimi taziyelerini ilettiğini belirterek başladı. Osmanlı İmparatorluğu’nun, Birinci Dünya Savaşı’na tekabül eden son yıllarının milyonlarca Osmanlı evladı için çok acılı bir dönem olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu ortak acıları, dini, etnik, kültürel hiçbir ayırım gözetmeden anlamak ve paylaşmak bir insanlık vazifesidir. Yüzyıllarca sevinç ve tasada ortak olan bizlerin, geçmişin yaralarını birlikte sarması ve insani bağlarını daha da kuvvetlendirmesi önemlidir. Bu anlayışla acıları büyütmek yerine bin yıla varan köklü birlikteliğimizden ilham alarak geleceği beraber inşa etmemiz gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Tarihi fırsat’

Türkiye’nin Ermenistan ile bu amaçla olumlu bir süreci başlattığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti: “Nitekim komşumuz Ermenistan’la bu amaçla olumlu bir süreci başlatmış bulunmaktayız. Normalleşme sürecinin, iki komşu ülke arasında yakın iş birliğinden yana olan Ermeni kökenli vatandaşlarımızca da samimiyetle desteklendiğini biliyor ve bunu çok önemsiyorum. Çok uzun yıllar sonra bölgemizde kalıcı barış ve istikrar adına ortaya çıkan bu tarihi fırsatın değerlendirilmesine sizlerin de güçlü katkı vermesini bekliyorum. Bu topraklardaki asırlara sâri birlikteliğimiz boyunca kültürel ve beşeri hayatımızda silinmez izler bırakan Ermeni vatandaşlarımızın, huzur, güven ve emniyet içinde hayatlarını idame ettirmeleri için her türlü gayreti göstereceğimizden emin olmanızı istiyorum.”