Siyaset Gençlere yasak sökmez

Gençlere yasak sökmez

24.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter’e erişimin engellenmesiyle ilgili Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek ‘Bunun koltuktan kalkma niyeti var mı? Yok. Ama bu ülkeden kaçma ihtimali var’ dedi

Gençlere yasak sökmez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu miting programı çerçevesinde Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi, Kayseri ve Aksaray’da vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu’nun hedefinde yine Başbakan Erdoğan vardı. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:
- KAÇMA İHTİMALİ VAR: Başçalan size twitter ve facebook yasağı getiriyor. Yasak bizim gençlere, Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlerine sökmez. Çünkü biz bu ülkeyi dişimizle tırnağımızla kurduk. İki kişi gelecek Türkiye’yi dikta rejimiyle yönetecek. Olur mu? Kim onlar? Bunun Yüce Divan’a gitme, koltuktan kalkma niyeti var mı, yok. Ama bu ülkeden kaçma ihtimali var. Nereye kaçarsan kaç, gidersen git, seni bulup getirip, tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağım.
- KIYAMET KOPARDI: Egemen Bağış, kitabımızla, Allah’ın kelamıyla ‘Bakara mı, makara mı?’ diye dalga geçiyor. Böyle bir şeyi CHP ilçe başkanının biri yapsa, ülkede kıyamet kopardı. Ayın 30’unda sandığa gideceğiz. Ayetimizle, kitabımızla dalga geçenlere hesabını soracak mıyız? Ben buna yürekten inanıyorum. Çünkü ben bu milletin irfanına, vatan sevgisine, imanına güveniyorum.
- ADAM YERİNE KOYMAM: Hayatımda bir babanın oğluna hırsızlık öğrettiğini görmedim. Hırsızlık, babadan oğla geçer diyordu başbakan, doğru söylüyor değil mi? Arada bir konuşur benimle ilgili, adam yerine koymam, konuşsun. Allah’ın tuzağı var derim ya. Diyorlar ki ‘CHP iktidara gelince dövizler, faizler yükselir’ Yüzde 30 devalüasyon oldu, kim kazandı? Evinde dolar stok edenler kazandı. Bilal oğlan kazandı.
- BATI ÇALMA GRUBU: 28 Şubat sürecinde Ankara’da bir ‘Batı Çalışma Grubu’ vardı. Bunlar başka bir grup kurdular, Adı ‘Batı Çalma Grubu.’ Çalıyorlar, herkes biliyor bunların nasıl çaldıklarını. Sabahın 7.30’u. İçişleri Bakanı oğluna telefon ediyor, ‘Evladım evde kaç lira para var?’ diyor, oğlu ‘1 trilyon civarında para var’ diyor. ‘Bunlar montaj’ diyorlar. Hiçbirisi montaj değil, mahkeme kararı ile ilgili konuşmalar. Dünyada hangi İçişleri Bakanı’nın evinde 1 trilyon para var. Düne kadar din iman edebiyatı yapıyorlardı.
- YOKSULLUK EDEBİYATI: 17 Aralık, Mevlana’nın hakka yürüdüğü gün. Bütün kirli çamaşırları ortaya çıktı. Ben adımın Kemal olduğu kadar, o paraları bunların yürüttüğüne de inanıyorum. Ben hiçbir zaman yırtık ayakkabı ile siyasete girdim demedim, yoksulluk edebiyatı yapmadım. Başçalanın aldığı aylıktan her dönem 2 katından fazla aylık aldım. Seçildiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum. CHP Genel Başkanı olduğum gün mal varlığımı CHP’nin internet sitesine koydum. Kazandığım her kuruş alın terimin karşılığıdır. Ama o ne diyordu, ‘Yırtık ayakkabı ile siyasete girdim.’ Ama şimdi dünyanın en zengin başbakanlarından birisi.
- HIRSIZDAN KAHRAMAN OLMAZ: Bugün, angajman kurallarına uymadığı için Türk Silahlı Kuvvetleri, bir Suriye uçağı düşürmüş. Angajman kurallarına uymadığı zaman yapılan hiçbir hareketi hiçbir zaman eleştirmeyiz. Çünkü biz devletimizin tehlikeye sokulmasını istemeyiz. Sınırlarımıza başka bir ülkenin uçaklarının izinsiz girmesini istemeyiz. Eyvallah ama bunun miting alanlarında ben kahramanım diye ilan edilmesini de istemeyiz. Neden? Çünkü hırsızdan kahraman olmaz. Kimse kusura bakmasın.

Haberin Devamı

‘Kan beynine sıçrıyor’

Kılıçdaroğlu, Niğde’de Hükümet Meydanı’ndaki mitingde ise yaklaşık 10 bin kişiye konuştu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek “Emin olun, ayakkabı kutusundan korkuyor. Birisi ayakkabı kutusunu gösterdiği zaman kan beynine sıçrıyor. Ama ne yapalım Allah’ın takdiri, kader. Sen malı götürür, tüyü bitmemiş hakkını yersen başına bunlar gelir” dedi.