Siyaset Genel merkezde bayram havası

Genel merkezde bayram havası

01.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yerel seçimlerde dikkat çeken bir çıkış yaparak ülke genelinde önemli başarı elde eden CHP’de genel merkez binası, bayram havasına döndü. Genel merkez bahçesinde toplanan kalabalık, özellikle kritik büyükşehirlerde CHP’nin öne geçtiğinin görülmesinin ardından sevinç gösterilerinde bulundu.

Genel merkezde bayram havası

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da oyunu kullandıktan sonra evine geçerek sonuçları buradan takip etti. CHP kurmayları ve Ankara adayı Mansur Yavaş da binanın 14. katına kurulan koordinasyon merkezinden sonuçları izledi. Kılıçdaroğlu, sonuçların netleşmesinin ardından 23.00 sıralarında genel merkeze geldi.

Haberin Devamı

Çok sayıda partili de sandıkların kapanmasının ardından genel merkez bahçesinde toplanırken, seçim sonuçlarını buradaki dev ekrandan takip etti. Hem CHP yönetimi hem de bahçedeki partililer, sandıklardan gelen ilk sonuçlara göre birçok büyükşehirde geride olduklarını görmesine rağmen, tablonun değişeceğini düşünerek umudunu korudu. Sandıkların büyük oranda açılmasının ardından umutlu bekleyiş yerini sevinç gösterilere bıraktı. Yapılacak açıklamalar için genel merkez bahçesine seçim otobüsü getirildi.

Öztrak’tan tepki

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, saat 17.45 sıralarında genel merkezde kamera karşısına geçerek parti adına ilk değerlendirmeleri yaptı. Öztrak, “Siyaset doğası gereği rekabet içerir ancak bu kampanya dönemine rekabet yerine hakaretler, iftiralar, kumpaslar damga vurdu. Tarih ve millet elbette değerlendirecektir. Artık söz milletin. Örgütümüzün sandık başında olmaları ve tutanaklara da sahip çıkmaları son derece önemlidir” dedi. Öztrak, 20.30 sıralarında yaptığı açıklamada ise kendilerine YSK’dan gelen veri akışının durduğunu, bu nedenle bazı genel başkan yardımcılarının YSK’ya gittiğini söyledi. Öztrak, veri akışının durmasının normal olmadığını, durumun düzeltilmesini beklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç saat 21.20 sıralarında düzenlediği basın toplantısında Ankara seçimlerini kazandıklarını açıklayarak, “25 yıl sonra Ankara’da tarih yazılıyor” dedi.