Siyaset ‘Gerçek anket sandıkta çıkacak’

‘Gerçek anket sandıkta çıkacak’

07.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Küçükçekmece’de seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım, ‘İstanbullulara güvenimiz tam. Herhangi bir tereddüdümüz yok’ dedi

‘Gerçek anket sandıkta çıkacak’

AK Parti İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun TV’de İstanbul’un sorunlarını konuşma teklifine, “Zaten bütün adaylar sahada konuşuyor, İstanbullular da dinliyor, 31’inde de karar verecek” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

AK Parti adayı Yıldırım, seçim çalışmalarını dün Küçükçekmece’de sürdürdü. Hacı Bektaş Veli Anadolu Lisesi Proje Okulu’nu ve Tüccar ve Sanayiciler Derneği İlkokulu’nu, ardından da AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Yıldırım, Halkalı’da Millet Kütüphanesi açtı.

‘İkinci su yolu projesi’

Bir düğün salonunda STK temsilcileriyle öğlen yemeğinde buluşan Binal Yıldırım, Küçükçekmece’yi dünya sahnesine çıkaracağını belirttiği Kanal İstanbul projesine şu bilgileri verdi; “Herkes farklı bir yandan anlatmaya çalışıyor ve maalesef projenin önemini gölgelemeye çalışıyorlar. Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı’ndan sonra Marmara’dan Karadeniz’e açılacak olan ikinci su yolu projesidir. Kanal İstanbul, İstanbul’un can ve mal güvenliğini teminat altına alacak olan projedir, Türkiye’nin milli güvenlik meselesidir. Düşünün Boğaz’a bir şey oldu ne yapacağız? Var mı seçeneğimiz? İşte
Kanal İstanbul o. Her yıl Boğaz’dan 140 milyon ton petrol yüklü gemi geçiyor. Bunun İstanbul için ne anlama geldiğini anlatmama gerek yok. Türkiye’nin küresel güç olma yolundaki en büyük adımlarından biri de Küçükçekmece’de atılıyor. Proje planlandığı gibi gidiyor, her hangi bir sıkıntı yok.”

Haberin Devamı

‘EYT’de sabırlı olun’

Yıldırım, konuşmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldırım, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir çalışma yapılıp, yapılmayacağının sorulması üzerine, “Sabırlı olun” dedi. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun kendisine “İstanbul’un sorunlarını birlikte konuşalım” çağrısının sorulması üzerine de Yıldırım, “Konuşuyoruz, zaten, bütün adaylar sahada konuşuyor, İstanbullular da dinliyor, 31’inde de karar verecek. 7 tane aday var İstanbul da, her biri projelerini anlatıyor, kendini anlatıyor. İstanbul’un sorunlarını nasıl çözeceğini anlatıyor. İstanbullu da bizi dinliyor. Ona göre karar verecekler” yanıtını verdi. Yıldırım, anketlerde kendisinin birinci çıktığını bunu nasıl değerlendirdiği yönündeki soru üzerine de, “Benim işim anket değil. Benim işim İstanbullularla daha çok buluşmak. Gerçek anket 31 Mart’ta sandıkta ortaya çıkacak. Bizim İstanbullulara güvenimiz tam. Herhangi bir tereddüdümüz yok” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

‘Gerçek anket sandıkta çıkacak’

‘Ulaşım Asistanı’ geliyor

İstanbullunun yerel bir yol asistanına ihtiyaç olduğundan yola çıkan AK Parti büyükşehir belediye başkan Binali Yıldırım, bu ihtiyacı karşılamak için Ulaşım Asistanı projesini açıkladı. Yıldırım, ‘Ulaşım Asistanı’ adı verilen projenin 15 milyonu aşkın İstanbullunun vazgeçilmezi halini alacak mobil bir uygulama olacağını duyurdu. Ulaşım Asistanı, tüm toplu taşıma araçlarıyla (kara, deniz ve raylı sistemler) birlikte bisiklet ve özel araç kullanımını barındıran, kullanıcıya en verimli ulaşım yöntemlerini, ücretleriyle beraber listeliyor.