Siyaset ‘Görevi bırakırken gönlüm rahat’

‘Görevi bırakırken gönlüm rahat’

20.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yeni TBMM Başkanı seçilene kadar görevi TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Adan’a devreden Yıldırım, “Gruplarla uyum içerisinde çalışmaya gayret ettim. Görevi bırakırken gönlüm rahat” dedi

‘Görevi bırakırken gönlüm rahat’

TBMM Başkanlığı’ndan pazartesi akşamı istifa eden Binali Yıldırım, görevini Geçici TBMM Başkanı Celal Adan’a devretti. TBMM Başkanlığı makamında gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Yıldırım, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim nedeniyle 12 Temmuz 2018’den bu yana sürdürdüğü TBMM Başkanlığı görevinden pazartesi itibarıyla çekildiğini belirtti. Yeni TBMM Başkanı seçilene kadar görevini TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Celal Adan’a devrettiğini aktaran Yıldırım, şunları kaydetti: “Geçen 7 aylık süre içerisinde TBMM’nin yeni dönemine uygun şekilde uzlaşmayı esas alan, daha az münakaşa, daha fazla uzlaşma prensibiyle bütün gruplarla uyum içerisinde çalışmaya gayret ettim. Görevi bırakırken gönlüm rahat. Meclis’in bu anlamdaki gücü daha da artmış olacaktır. Görevi, siyasette büyük tecrübe sahibi, Türkiye’nin beka mücadelesinde gençliğinde bedel ödemiş değerli kardeşim Celal Adan Bey’e teslim ediyorum.”

Haberin Devamı

Adan da “İstanbul’da yaşayan bir vatandaş olarak, yeni yolculuğunuzun, İstanbul ve Türkiye için bir şans olduğunu görüyorum” dedi. Yıldırım’ın, Türkiye’nin birliğine katkı sağlayan bir siyaset dili kullandığını anlatan Adan, Yıldırım’ın adaylığının İstanbul’a hayırlı olması dileğinde bulundu. Şanla, şerefle dolu olan TBMM Başkanlığı görevini geçici de olsa temsil etmekten büyük onur ve şeref duyduğunu vurgulayan Adan, “Allah utandırmasın. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

‘İstanbul’da güzel işler yapacağıma inanıyorum’

Yıldırım, TBMM’deki devir teslim töreninin ardından hızlı trenle İstanbul’a gitti. Yıldırım’a, eşi Semiha Yıldırım, kızı Büşra Köylübay, torunları Elif ve Ali Köylübay eşlik etti. İstanbul’da aile bireyleri ve çocuklar ile daha fazla görüşme imkanları olacağını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“İstanbul beni ben yapan bu konuma getiren bir şehir. Bu şehre hizmet etmek benim için büyük bir onur ve gurur vesilesi. İstanbul’un sorunlarını, beklentilerini biliyoruz.

Canla başla bugüne kadar 16 yıldır hükümette, bakan, başbakan kısa sürede olsa Meclis Başkanlığı görevinden sonra bu tecrübeyle İstanbul’da da güzel işler yapacağıma inanıyorum. Amacım, İstanbul’da nereden gelirse gelsin, ister Hakkari’den ister Sinop’tan, Hatay’dan, Edirne’den gelsin, Erzincan’dan, Konya’dan, İzmir’den gelsin, kendi memleketine olan sevgisi devam etsin ama ‘İstanbulluyum, İstanbul benim geleceğim’ diyebilsin istiyoruz.

İstanbullu bize destek verir, belediye başkanı yaparsa öncelikli hedeflerim arasında İstanbullu aidiyetini, İstanbullu kimliğini daha da güçlendirmek olacak. İstanbul’u kalkındırmak, İstanbul’un ekonomisini büyütmek demek aynı zamanda Türkiye’nin büyümesi demek. Başka bir değişle İstanbul hapşırsa, Türkiye nezle olur. İstanbul’un sorunlarının nasıl çözüleceğini biliyoruz.”

‘Görevi bırakırken gönlüm rahat’

İstifa eden Yıldırım, görevini Geçici TBMM Başkanı Celal Adan’a devretti. MUSTAFA İSTEMİ

İki yeni önerge

Yıldırım, TBMM Başkanlığı seçimi için oylamaya katılıp katılmayacağına ilişkin soruya, “Hâlâ milletvekili olduğuma göre milletvekillerinin görevleri neyse onu da yerine getireceğiz” karşılığını verdi. Bir başka soru üzerine Yıldırım, kendi imzasının da bulunduğu, “hayvan hakları” ile “teknoloji bağımlılığı” konusundaki iki ayrı araştırma önergesini TBMM Başkanlığı’na sunduklarını kaydetti.