Siyaset Grupta ‘dokunun’ kararı çıkmaz

Grupta ‘dokunun’ kararı çıkmaz

03.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Arınç, BDP’lilerin dokunulmazlıkları konusunda Ak Parti içinde ‘çatlak’ olduğu iddialarını ‘spekülatif’ diyerek yalanladı

Grupta ‘dokunun’ kararı çıkmaz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP’li 9 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekeyle ilgili, Ak Parti’nin bir grup kararı alacağını “sanmadığını” söyledi.
Hafta sonu geldiği seçim bölgesi Bursa’daki gezisini sürdüren Arınç, tarihi Tahtakale Kapısı’nın açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ak Parti’nin başta Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu olmak üzere Güneydoğulu milletvekillerinin arasında bulunduğu 60 partilinin BDP’liler hakkındaki fezlekelere Meclis’te ‘huyır’ oyu vereceğine ilişkin haberlerle ilgili Arınç, şunları söyledi:
“Galip Ensarioğlu da kendi şahsi fikrini söylüyor. Ama içeride ’şu kadar kişi bu kadar kişi’ bunlar tahmine dayalı, spekülatif konuşmalardır. Dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında bir prosedür var. Bu prosedür yine Meclis’te cereyan ediyor. Bir Anayasa Adalet Karma Komisyonu var, hazırlık komisyonu var, bunun belli bir süreci var. Sonra karma komisyonun alacağı karar var, Meclis’e yapılacak itiraz var, Meclis’teki oylama var. Her milletvekili işin bir yargı boyutunu bir de siyasi boyutunu düşünerek mutlaka en doğru kararı verecektir. Bu konuda bir grup kararı alınacağını da zannetmiyorum. Milletvekillerimiz kendi düşünceleriyle oylarını göstereceklerdir ve sonucu da hep beraber göreceğiz.

‘Dedikodular yanlış’
Sayın Ensarioğlu’nun kendi şahsi fikrini söylemesinin, bir endişe doğurması Ak Parti içerisinde farklı düşünceler var, ‘şu kadar bu tarafta, bu kadar bu tarafta’ diye dedikoduya konu olmasını şahsen doğru bulmam. Her milletvekilimiz hem vicdani kanaati, hem de dokunulmazlığın kalkmasının sonuçlarını en iyi şekilde düşünür ve ona göre kararını verir. Emin olun başka siyasi partilerde de farklı düşünenler mutlaka olacaktır.”