Siyaset 'Güçlerini derin devletten alıyorlar'

'Güçlerini derin devletten alıyorlar'

27.12.2013 - 06:54 | Son Güncellenme:

Türkiye yeni bir yıla yeni tartışmalar ve gerilimle giriyor. Başbakan Erdoğan'ın Pakistan dönüşü uçakta yaptığı önemli konuşmalar bugün de gazetelerde yeralıyor. Sabah Gazetesi'nden Mahmut Övür'ün kaleme aldığı soru yanıtlı bölümde ilginç ayrıntılar var... İşte o yazıdan önemli ibölümler...

Güçlerini derin devletten alıyorlar


Olup bitenlere "Yolsuzlukla mücadele operasyonu" deniliyor. Siz ne diyorsunuz?
Öyle bir şey demek mümkün mü? Hükümete yönelik, millete, milli iradeye yönelik bir operasyondur. Halk Bankası Müdürü'nün evinde çıkan bir şey bankayla bir ilgisi var mı? Böyle bahsedilmesi bu vatana bir ihanettir. Medyadan okuduğum kadarıyla, Çorum İmam Hatip Lisesi'yle ilgili verilmiş bir söz var. Müdürün dürüstlüğünden en ufak bir şüphem yok.
Paraların evde saklanması doğru mu?
Hayır sahibinin makbuzunu teslim ediyorsa. O hayır sahibi de bunun çıkışını kayıt altına aldıysa. Hayır sahibi de bunu okul da bunu söylüyor. Emniyet'teki yetkililerin yapacakları şey bankada bir şey var mı yok mu? Arayıp bulursun. Ama sen işi hemen buraya getirirsen bu ihanettir. Halkbankası değeri nereye geldi.
Operasyonun kilit ismi olarak sunulan Reza Zarrab hakkında ne düşünüyorsunuz?
Altın ihtacatı yapan biridir. Ülke ekonomisine katkısı olduğunu biliyorum. Bu tür hayır işlerine girdiğini de biliyorum. Moda oldu. Çantayla buraya girdi, çıktı. Çantayla sakın bir yere girip çıkmayın. (gülerek) Malum artık suç aleti oldu. Hele valizle hiç girmeyin. AB ofisine çantayla girdi, çantasız çıktı. Eee... belki kitap falan filan getirmiştir. Böyle bir yaklaşımı anlamak mümkün değil. Zafer Bey'in çocuğuna çantayla gelmiş. Elbise gönderildi diyor Zafer bey. Böyle uyduruk şeyler. İspatın varsa görüntülü olarak suçüstü yap tamam buna eyvallah.
Bu operasyonun hedefi Başbakan Erdoğan mı?
Buralardan Erdoğan'a vurmaya kalkarlarsa avuçlarını yalarlar. Bunu bildikleri için etraftaki arkardaşlarla saldırıyorlar. Oğlumu hedef alarak TÜRGEV'le ilgili ismini zikrediyorlar. Neymiş? Vakıfla ilgili bir imar değişikliği için talepte bulunmuş. Belediye başkanına söyledikleri şeye bak! "Bina yaptı 25 yıllığına TÜRGEV'e kiraladı" deniyor. Yapar. Sosyal iş yapmayan belediye var mı? Neticede orası bir yurt, Bilal Erdoğan'ın oteli değil. TÜRGEV'den dolaşıp bana gelmek istiyorlar.
Çete örgüt gibi ayrım yaparak konuşuyorsunuz. Ama bu söylemi üzerine alınanlar, 'çeteler hayır işi yapmaz' biçiminde cevap veriyor.
Hayır işini de o çeteler üzerinden yapar. Hayrı, tabii ki çete yapmaz. Derin devlette çeteler var, onlardan yararlanıyorlar. AK Parti gücünü derin milletten onlar derin devletten alıyor.

Yazarlar