Siyaset ‘Güçlü Türkiye için sanatçıların görevi hayatidir’

‘Güçlü Türkiye için sanatçıların görevi hayatidir’

17.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beşiktaş’ta bulunan Dolmabahçe Sarayı’nda sanatçı, oyuncu ve ünlü isimlerle düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

‘Güçlü Türkiye için sanatçıların görevi hayatidir’

“Kültür insanları ve sanatçılar, toplumların kendi renklerini oluşturabilmeleri ve onun da ötesinde bunu tüm dünyaya yansıtabilmelerini sağlayan medeniyet lokomotifleridir. Sanatçı toplumun aynasıdır. Toplumun birikimi, zevki, derdi, hayali sanatçısını biçimlendirir, yönlendirir” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:  

Haberin Devamı

“İlhamını bu topraklardan, bu milletten, bu medeniyetten alan hiçbir sanat eserinin başarısız olmayacağına inanıyorum. Biz de verdiğimiz desteklerle daima sanatçılarımızın yanında yer aldık. Yer almayı sürdüreceğiz. Korsanla mücadeleden telife, tiyatrodan sinemaya kadar pek çok farklı başlık altında verdiğimiz desteklerle sanatçılarımızın emeğine sahip çıkıyoruz. Son olarak Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın yeni binasını, İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’ni hizmete açarak ülkemize dünya çapında sanat merkezlerini kazandırdık. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında en hayati görevlerden biri artık sanatçılarımıza düşüyor. Kültür ve sanatla taçlandırılmamış bir kalkınma hamlesi sadece taştan, betondan, demirden, camdan, metalden ibaret kalır. Halbuki biz sadece kuru kuruya bir kalkınma hamlesi değil, bir medeniyet ihyası peşindeyiz.”