Siyaset Gündemimizde erken seçim kesinlikle yok

Gündemimizde erken seçim kesinlikle yok

29.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) önceki gün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında basına kapalı gerçekleşen toplantısı yaklaşık 3 saat 40 dakika sürdü.

Gündemimizde erken seçim  kesinlikle yok

Milliyet’in parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre toplantıda Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomik gelişmeler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kayyum atanan belediyelerdeki teftişler ile hem iktidar hem de muhalefet belediyelerine yönelik başlatılacak denetim süreciyle ilgili sunum yaptı. Ekonomik sunumun ardından toplantıda, özellikle döviz kurundaki yükselmenin “spekülatif” olduğu, itibar edilmemesi gerektiği ve kısa sürede dengeye oturacağı değerlendirmesi dile getirildi.
Toplantıda, kongre süreci de ele alındı. Belediye başkanı değişimleri nedeniyle büyükşehirlerde durdurulan ilçe kongreleri sürecinin süratle devam ettirilmesi, il kongrelerine de planlandığı şekilde Kasım sonunda başlanması görüşü benimsendi.
‘Disiplinli olalım’
Erdoğan’ın, siyasi risk alınan yerde, siyasetin olduğu yerde keyfilikten ve antidemokratik uygulamalardan bahsedilemeyeceğini vurguladığı bildirildi. Erdoğan’ın, gerek teşkilatlar gerekse belediyelerdeki değişim süreçlerinin kamuoyunda farklı algılanmasını sağlayacak açıklamalardan kaçınılmasını, istifa edip görevi bırakanlarla ilgili rencide edici, suçlayıcı açıklamalar yapılmamasını istediği kaydedildi. Erdoğan’ın bu konuda, “Bundan sonraki süreçte daha hassas ve daha disiplinli davranalım” talimatını verdiği dile getirildi.
Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de, “biz her zaman hazırız” açıklamasını yaptığı erken seçim tartışmalarına ilişkin olarak da “Kesinlikle erken seçim yok. Gündemimizde böyle bir konu yok” ifadelerini kullandığı belirtildi.

TBMM Başkanlığı için istişare

MKYK’da TBMM Başkanı seçimi konusu da “isim” olarak değil, “takvim” bazında gündeme geldi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yeniden bu göreve aday gösterilip gösterilmemesi konusunda “renk” verilmeyen toplantıda, grup yönetimi öngörülen takvim konusunda kurulu bilgilendirdi. Buna göre Meclis Başkanı’nı belirleyecek süreç, 12 Kasım’da başlayacak ve iç tüzükteki 10 gün sınırlaması nedeniyle 21 Kasım itibarıyla da tamamlanmış olacak. Meclis Başkanlığı seçimleri için adaylık başvuruları 12 Kasım-16 Kasım arasında yapılacak.