Siyaset Gürsel Tekin'den Hüseyin Çelik'e yanıt

Gürsel Tekin'den Hüseyin Çelik'e yanıt

26.12.2010 - 16:15 | Son Güncellenme:

.

Gürsel Tekinden Hüseyin Çelike yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in İzmir ile ilgili sözlerini değerlendirirken, "Sayın Hüseyin Çelik’e buradan bir selam göndermek istiyorum; Sayın Çelik, İzmir ile ilgileninceye kadar İstanbul’la ilgilensin. İstanbul’un trafik sorunu, alt yapı sorunu, imar sorunu var, yolsuzluk sorunu var" dedi.

Tekin, partisinin Etimesgut İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen "Aşure Paylaşımı" törenine katıldı. İlçe binası önünde aşure dağıtan Tekin, daha sonra esnafı ziyaret etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) oluşumu sürecinde bir kriz yaşandığı iddialarının hatırlatılması üzerine, "Türk medyası bir iç savaş çıkarır, ama ne zaman çıkarır bilmiyorum" diye konuştu.

Bugüne kadar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Genel Merkez’de hiç bir krizin yaşanmadığını söyleyen Tekin, şöyle devam etti: "Çok enteresan. Belli medya gruplarımızın alışkanlıkları var. Olmayan haberleri haber yapalım gibi. Ama bütün bu çabalar nafile. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki birliği hiç kimse engelleyemeyecektir. Hepimiz Sayın Genel Başkanımızın emri, talimatı doğrultusunda hareket ediyoruz. Dün Parti Meclisi’nde 80 arkadaşımız Genel Başkanımıza tam yetki verdi ve bu doğrultuda Kurulu oluşturdu. Bu Kurul da önümüzdeki süreçte CHP’yi iktidara taşıyacak bir kuruldur." "MYK’da eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakın isimlerin olduğunun" belirtilmesi üzerine Tekin, bunun son derece güzel bir yaklaşım olduğunu belirtti. "Söylediğiniz isimler eski Genel Başkanımız, eski Genel Sekreterimizdir. Ben de Sayın Baykal’a, Sayın Sav’a yakın bir isimdim. 3 yıl beraber çalıştık" diyen Tekin, CHP’de yönetimlerin değişebileceğini, ancak Baykal ve Sav’a saygılarının devam edeceğini dile getirdi.

Basın mensuplarına, "yalnızca CHP’nin iç işleriyle ilgili sorular sordukları, ülke gündemine öncelik vermedikleri" eleştirisinde bulunan Tekin, şöyle konuştu: "İşsizlik, yoksulluk, sefalet var. İzmir olayı var. İzmir olayını büyüttünüz. İzmir’i konuşurken İstanbul’u, Ankara’yı konuşmazsınız. Sayın Hüseyin Çelik’e ben buradan bir selam göndermek istiyorum; Sayın Çelik İzmir ile ilgileninceye kadar İstanbul’la ilgilensin. İstanbul’un trafik sorunu, altyapı sorunu, imar sorunu var, yolsuzluk sorunu var. Bütün bunları konuşmamız gerekiyor. Yani CHP’nin içindeki farklı düşünceler, kamuoyunun çok ilgisini çeken bir şey değildir. Onun için rica ediyorum, gündemle ilgili de soru sorun biz de cevap verelim." Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli’nin öğrencilere yönelik tavrını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruyu da Tekin, şöyle yanıtladı: "Rektörün tavrı, bugüne kadar yaşananların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarının öğrencilere bakışının doğal bir sonucudur. Geçmiş sürece baktığımızda Türkiye’nin 2-3 yıllık gündemini YÖK belirlemişti. Sayın Başbakan ve AKP’nin bütün kadroları YÖK ile savuşuyordu. Ama ne olduysa şimdi YÖk ile ilgili hiç bir sorun kalmadı. Çünkü talimli, kendilerinin idare edebileceği rektörler gelince her şey güllük gülistanlık. Üniversitede gençler kendilerini ifade edemiyorsa orada gerçekten çok ciddi sıkıntı var demektir. Bilim adına, Türkiye’nin geleceği adına sıkıntı var demektir." Gürsel Tekin, esnaf ziyareti sırasında, bir milli piyango satıcısıyla sohbet etti. Sohbet sırasında talih oyunlarından konuşurken, at yarışlarının haftanın 7 günü oynanmasını eleştiren Tekin, "At yarışları haftada 7 gün ve gece de dahil oynanıyor. Toplum kumarcı oldu" dedi.

Tekin daha sonra, Etimesgut İlçe Teşkilatı tarafından kurulan Halk Dayanışma Evi’ni ziyaret etti ve Divriğililer Kültür Derneğinin köy dernekleriyle birlikte düzenlediği geleneksel Aşure Günü’ne katıldı.

Gürsel Tekin, burada yaptığı konuşmada da hükümetin Alevilere yönelik tavrını eleştirdi. Alevi yurttaşların insani taleplerinin peşinde olduğunu ifade eden Tekin, CHP iktidarında toplumun tüm kesimlerinin özgürce yaşama olanağına kavuşacağını söyledi.