Siyaset ‘Güven artırıcı adımlar atılmalı’

‘Güven artırıcı adımlar atılmalı’

04.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, tüketici enflasyonunun son 20 yılın, üretici enflasyonunun son 27 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek, “Üreticiden, tüketiciye doğru korkunç bir enflasyon tsunamisi geliyor” dedi. Öztrak, dün açıklanan 2022 Şubat ayı enflasyon verileriyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

‘Güven artırıcı adımlar atılmalı’

 

İLK KEZ TANIŞTI: Erdoğan hayırsız miras yedi gibi davrandı. Enflasyondaki düşüşü kendi kerameti sanıp yıllarca atıp tuttu. Bugün, tüketicide son 20 yılın, üreticide son 27 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyoruz. Gençlerimiz hayatlarında ilk kez 3 haneli enflasyonla tanıştı. Ne demişler? Allah insanı söyledikleriyle sınar.

Haberin Devamı

ENFLASYON TSUNAMİSİ: Erdoğan'ın “faiz sebep, enflasyon sonuç” safsatası milleti yaktı. Enflasyonda görülmemiş rekorlar kırılıyor. Üretici ve tüketici fiyatları arasındaki fark 51 puan. Böyle bir makası daha önce hiç yaşamadık. Üreticiden, tüketiciye doğru korkunç bir enflasyon tsunamisi geliyor. Enflasyon en adaletsiz vergidir. Milletin satın alma gücünü çaktırmadan eritmektir. Bir nevi tırnakçılıktır. 

BİZ HAZIRIZ: Ekonomide güven artırıcı adımların hızla atılması gerekiyor. Mevcut hükümet ise bunları yapamaz. Türkiye'nin düzlüğe çıkması için 3 yeni K'ya ihtiyaç var; 'Yeni Kadrolar', 'Yeni Kurallar', 'Yeni Kurumlar'. Milletimizin teveccühüyle ülkemizi içine düşürüldüğü çukurdan çekip, çıkaracağız. Biz hazırız, milletimiz hazır.