Siyaset ‘Güven krizi var tek çözüm seçim’

‘Güven krizi var tek çözüm seçim’

27.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP ve İYİ Parti liderlerinin önceki hafta gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından kurulacağını açıkladıkları “ekonomi masası” önceki akşam TBMM’de ilk toplantısını dört partiden temsilcilerin katılımıyla yaptı.

‘Güven krizi var tek çözüm seçim’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Demokrat Parti Ekonomik İşler Başkanı Bülent Şahinalp ve Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota katıldı. Sistem çalışmasında yer alan DEVA Partisi ve Saadet Partisi’nden ise toplantıya katılım olmadı.

Haberin Devamı

Toplantıda, “Hükümete bir çözüm önerisi sunmak gerekir mi?” sorusu tartışıldı. Parti temsilcileri, “Bir güven krizi var. Temel problem güven bunalımı ve bu da iktidara karşı. Bu hükümetin bunu gidermesi bundan sonra mümkün değil. Bu güven tazelenemediği sürece bu iş olmaz. Bir an önce seçime gidilmeli. Tek bir öneri olabilir, ‘hemen sandığı getir’. Ekonomide yaşanan sorunların çözümü budur” görüşünü dile getirdi. Toplantıda piyasalardaki son durum ve Merkez Bankası başlıkları görüşüldü.