Siyaset ‘Halkım için karanlıkta oturacağım’

‘Halkım için karanlıkta oturacağım’

22.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun evlerinin elektriği dün kesildi.

‘Halkım için karanlıkta oturacağım’

 

Kılıçdaroğlu, 9 Şubat’ta paylaştığı videoda, “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” demişti. CHP lideri, dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Sevgili halkım; eşimden az önce bir haber geldi, elektriğimizi kesmişler. Hepinizin malumu, milletimiz çok zor günlerden geçiyor. Hanelerin belini büktüler. Enerjiye yaptıkları zamlar 3 yılda yüzde 400’ü aştı. 2021’de kaç abonenin elektriği kesildi derseniz; toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriği kesildi. Kişi değil abone, dile kolay, kaç kişi demek bunun hesabını varın siz yapın" dedi. Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ise gazetecilerin soruları üzerine, “Atlatırız, o kadar önemli değil. 4 milyon aile var elektriği kesik. Onlarla biraz dayanışma içinde olalım dedik. İdare edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Liderlerden destek

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu’nu arayarak dayanışma dileklerini iletti. Akşener, Kırşehir'de yaptığı açıklamada ise “Sayın Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriğinin kesilmesi herkesin ilgisini çekti. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu umarım 3,5 milyon elektriği kesilmiş haneye dair dikkat çeker. Tabi bu işte Selvi hanımın durumu zor. Müsaade ederse hanenin elektrik borcunu ben ödeyebilirim. O da Selvi hanım için" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde eşi ile birlikte lüks lambası ışığında yaptığı basın açıklamasında “Eşimle birlikte, bir hafta boyunca karanlıkta kalacağız. Adalet için kilometrelerce yürüdüm. Halkımın acısını yaşamak için şimdi karanlıkta oturacağım. Tereddüt ediyor muyum? Asla! Son olarak Erdoğan’a buradan sesleniyorum. Elektriğe ve diğer enerji kalemlerine yaptığın zamları derhal geri çek. Enerjide KDV’yi sıfırla. Toplam geliri asgari ücretten düşük olan abonelerin elektrik tüketimini, enerji çekleri ile karşıla" dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra evinin önünde basın mensuplarıyla sohbet eden CHP lideri, “Elektriği kesilen bazı aileleri ayrıca ziyaret edeceğim” dedi. Kılıçdaroğlu, ayrıca "Meral Hanım ile konuştum, dedi ki 'asıl sıkıntıyı Selvi Hanım çekecek' diye. Önemli değil. Önemli olan elektriksiz kalan evlerde yaşanan dramın 84 milyona duyurulmasıdır" dedi.