Siyaset Hamzaçebi: Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz

Hamzaçebi: Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz

14.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı “dersaneler yasası” ile “demokratikleşme paketini” Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini açıkladı

Hamzaçebi: Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz

Hamzaçebi, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hamzaçebi, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin bir soru üzerine, bu tutumların demokrasi dışı olduğunu kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmaylarının beyanları ile nefret suçu işlediklerini savunan Hamzaçebi, bunun demokrasi adına endişe verici olduğunu vurguladı. Hamzaçebi, eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın Berkin Elvan’ın cenaze töreni sırasında sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı bir mesajla ilgili soru üzerine de, “Öyle görüyorum ki bu acıdan bir birleştirme, kucaklaşma değil de ayrışma çıkarmak isteyenler var ve bunlar hükümette, iktidar partisinde. Bundan üzüntü duyuyorum” dedi.
Hamzaçebi, dershanelerle ilgili düzenlemeyi içeren kanun ile demokratikleşme paketinde anayasaya aykırı olduğunu düşündükleri noktaları Anayasa Mahkemesi’ne taşıma konusunda çalışma yaptıklarını da söyledi.