Siyaset Hayvan hakları için görüşmeler başladı

Hayvan hakları için görüşmeler başladı

07.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hayvan haklarına ilişkin önemli düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifinin görüşmelerine TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda başlandı.

Hayvan hakları için görüşmeler başladı

NAMIK DURUKAN Ankara - AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç başkanlığında toplanan komisyona, hayvan hakları dernekleri ve belediye bürokratlarından yoğun katılım gerçekleşti. Teklifte imzası bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, düzenlemeye ilişkin sunum yaptı. Yel, “Teklifimizin kabul edilmesi halinde inanıyorum ki Türkiye’de hayvanların korunmasıyla ilgili beklenti içinde olan hem insanlarımız hem bu suçlara düçar olan canlarımız hem de hayvanlardan korkan ve zarara uğrayan pek çok insanımız da bundan mutlu olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise düzenlemeyi “Tarihe tanıklık ediyoruz” sözleri ile değerlendirdi.

Komisyonda Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino ve Fila Brasilerio cinsi köpeklere yönelik sahiplenme, barındırma ve besleme yasağı üzerinden tartışma yaşandı. Hayvan hakları savunucuları, barınaklarda yasaklı kapsamına giren 4 bin köpek olduğunu belirterek, “Onlar can değil mi? Hiçbir şart altında sahiplenme yolu açılmıyor” eleştirisinde bulundu. Araya giren MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal ise “Konuşmamakta kararlıydım, dayanamadım. ‘Tehlikeli ırk’ neye göre? Burada bizim ilk yapmamız gereken şey, ‘tehlikeli ırk’ kavramını kaldırmamız lazım” diyerek hayvan hakları savunucularını destekledi.