Siyaset HDP 1. Olağanüstü Kongresi toplanıyor

HDP 1. Olağanüstü Kongresi toplanıyor

24.10.2013 - 17:01 | Son Güncellenme:

.

HDP 1. Olağanüstü Kongresi toplanıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1. Olağanüstü Kongresi 27 Ekim 2013 Pazar günü Ankara’da toplanacak.

Haberin Devamı

HDP’nin Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak 1. Olağanüstü Kongresi’nde yeni eşbaşkanlar ve Parti Meclisi üyeleri seçilecek.

Kongreye ilişkin yapılan açıklamada “Türkiye’nin bütün farklılıklarını bir zenginlik olarak değerlendiren ve herkes farklı, ama herkes eşit olacak anlayışıyla hareket eden HDP, bu Kongre’yle siyasal faaliyetini de başlatıyor” denilirken, şunlar kaydedildi:

“HDP, Türkiye’deki farklı kültürler, farklı anadiller, farklı inançlar, farklı kimlikler, bir başka deyişle halklar ve inançlar ancak eşit olurlarsa, demokrasi ve özgürlük olur diyerek yola çıkıyor. HDP, Türkiye demokrasi, barış ve emek güçleri ile Kürt özgürlük hareketini buluşturuyor. HDP, Türkiye’nin demokratik muhalefet odağıdır. Eski ve yeni statükoculuk karşısında adalet, eşitlik, demokrasi ve özgürlük kürsüsü ve sesidir. 27 Ekim 2013 Kongresi aynı zamanda Yerel Yönetim Seçimleri için start vereceğimiz bir Kongre’dir. Kongrede, HDK milletvekillerinden, emek güçlerinden, halklar ve inançlardan isimler yer alacak, katkılarını sunacaklar. İstanbul’dan Diyarbakır’a, İzmir’den Adana’ya, Hatay’dan Sinop’a, Edirne’den Kars’a kadar her ilden temsilciler HDP Kongresi’ne katılacak ve yeni bir Türkiye’nin işaretini verecekler.”