Siyaset HDP’nin adayları her kesimden

HDP’nin adayları her kesimden

30.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siyasi yelpazadeki tüm renkleri bünyesine katarak Türkiyelileşme mesajı veren HDP, 7 Haziran’da barajı aşmak için iddialı liste hazırladı.

HDP’nin adayları  her kesimden


Kürtlerin yanısıra Türkiye’de yaşayan bir çok etnik kimliği temsil eden isimleri listeye alan HDP, Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı İstanbul, Terzi Fikri olarak bilinen Fikri Sönmez’in oğlu Naci Sönmez’i Diyarbakır’dan aday gösterecek.
Listede HDP ile ittifak yapan sol ve sosyalist partilerin genel başkanları ile Alevi, Ermeni, Ezidi, Süryani, Azeri, Laz, Arap, Çerkes isimler, muhafazakar kimliği ile öne çıkan adaylar yer alacak.
İstanbul’da iddialı isimlerle ortaya çıkmaya hazırlanan HDP’nin İstanbul 3. Bölgeden 1. sıradan Pervin Buldan’ı aday göstereceği öğrenildi.
HDP Ankara 1. bölgeden kendi isteği üzerine Sırrı Süreyya Önder’i, İzmir 1. Bölge 1. sıradan Ertuğrul Kürkçü’yü, Adana 1. sıradan Figen Yüksekdağ’ı, Mersin’den Dengir Mir Mehmet Fırat’ı aday göstermeye göstermeye hazırlanıyor.

Zana Diyarbakır’dan
Kürt siyasetinin önemli ismi Leyla Zana, Öcalan’ın önerisiyle Diyarbakır’dan aday gösterilecek. HDP, Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ı da Gaziantep’ten aday göstermeyi tasarlıyor. Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya’nın Malatya’dan aday gösterilmesi bekleniyor.