Siyaset HDP’ye büyük operasyon iddiası

HDP’ye büyük operasyon iddiası

09.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimlerinde yüzde 11.6 oy alarak, 67 milletvekili çıkaran HDP, yerel seçimlere odaklanırken, partiye yönelik kapsamlı bir operasyon yapılacağı ileri sürüldü.

HDP’ye büyük operasyon iddiası

Dokuzu eski 10 milletvekili ile yaklaşık 5 binin üzerinde yönetici ve üyesi tutuklu bulunan HDP’ye, Güneydoğu merkezli kapsamlı bir operasyon hazırlığı yapıldığı savunuldu. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, HDP çatısı altında bulunan 102 belediyeden 94’ünün kayyumla yönetildiği Doğu ve Güneydoğu’da seçim startını erken veren HDP, bu belediyelerde yeniden seçimi kazanmak için Kürt parti ve gruplarla ortak aday çıkarılmasına yönelik kulis yapıyor. Van’da kamp yapan parti yönetimi, belirlediği yol haritasını uygulamaya geçirmede zorlanıyor. Bazı milletvekillerinin PKK’lı teröristlerin taziyelerine katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılması kampta tartışılan konular arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Taziyelere katılan milletvekillerinin yanı sıra yerellerde faaliyet gösteren yöneticiler ve parti örgütlerine yönelik bölgede kapsamlı bir operasyon yapılacağı ileri sürüldü.

Kürt kaynaklı Rudaw TV’ye açıklama yapan Di-En Anket Araştırma-Danışmanlık Şirketi Koordinatörü Tacire Baktaş, “Yeni bir operasyon yapılacağının sinyalleri var. Esas hedefin HDP üzerinden CHP olduğunu da anlamak gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran seçimlerinden itibaren tamamen CHP’yi HDP’ye verdiği destekten dolayı terör destekçisi olarak tanımlayıp hedef alıyor” diye konuştu. Geçtiğimiz seçimde DBP olarak seçimlere giren HDP’nin Kasım 2019’da yapılacak yerel seçimlerde kendi adıyla girmesi bekleniyor.