Siyaset HDP’ye oy verenleri nereye taşıyacaksınız

HDP’ye oy verenleri nereye taşıyacaksınız

20.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Davutoğlu’nun Şırnak ve Hakkâri şehir merkezlerinin Cizre ve Yüksekova’ya kaydırılmasına ilişkin açıklamasına tepki gösteren Yüksekdağ, “20 milyon Kürt’ü nereye taşıyacaksınız?” diye sordu...

HDP’ye oy verenleri nereye taşıyacaksınız

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Meclis’te ikinci kez düzenlenen, “Kadın Grup Toplantısı”nda konuştu. Konuşmasına Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i ölümünün 9. yılı nedeniyle anarak başlayan Yüksekdağ, “İşin siyasi sorumlularının, katliamın siyasi sorumlularının bu kadar açıkta olduğu, bir davada sorumlular bilinçli olarak gizlendi azmettirenler, yönlendirenler ve talimat verenler korundu, kollandı” dedi.

Haberin Devamı

Siyasi iktidarın barıştan hazzetmediğini, 8-9 aylık sürede zülüm düzeni ile rejim değişikliği tesis edildiğini ileri süren Yüksekdağ, şöyle devam etti:

“Bunu tesis etmek için her tarafı kan gölüne çevirdiler. Bu süreç içerisinde nice süreç içerisinde yanımızdan ayrılan kardeşlerimiz, canlarımız, yoldaşlarımız oldu. Aramızdan 81 kadını bu şiddet ve savaş siyaseti sonucunda koparıp aldılar..”

16 yaşında Cizre’de yaralanan Hüseyin Paksoy’un 4 gün hastaneye götürülemediğini ve sokak ortasında hayatını kaybettiğini belirten Yüksekdağ, “Ama 16 yaşında veya 6 yaşında milyonlarca çocuk karşınıza çıkacak. Bunu unutmayın” dedi. Yüksekdağ AİHM’nin sokağa çıkma yasaklarına ilişkin başvuruları reddetmesini de eleştirdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın çözümden söz etmeyip güvenlik politikalarını öne çıkarmaya çalıştığını ifade eden Yüksekdağ, Hakkâri ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre’ye kaydırılmasına yönelik çalışmaya ilişkin olarak da şunları söyledi:

‘Allah akıl versin’

“Taşımak istedikleri kentlerden birisi Şırnak. Şırnak, bundan yıllar önce güvenlik gerekçesi ile ilçeymiş il yapılmış. Şırnak’ı il yaptınız güvenlik gerekçesi ile orduyu garnizonu, karakolu, karargahı doldurdunuz ama halk gerçekliği, demokrasi mücadelesi ve çözmediğiniz sorunlar, bugün geldi önünüze çıktı yeniden. Bundan 20 yıl önce il yaptıkları Şırnak’ı Cizre’ye taşıyarak başka bir taşıma formülle çözüm üreteceklerini sanıyorlar. Allah akıl fikir versin. O aklı alacak kapasiteniz, o aklı kullanacak kapasiteniz varsa, Allah akıl fikir versin. Allah akıl verir ama o aklı kullanacak kapasite lazım, ahlak lazım, vicdan lazım. Ama bu iktidarda aklı kullanabilecek ahlak ve vicdan yoktur. Hakkâri’yi Yüksekova’ya taşıyacaklar, Şırnak’ı Cizre’ye taşıyacaklar, doldur-boşalt, taşı yöntemiyle sorunu çözecekler. Taşıdınız, kent taşıma işlemi daha yaptınız. HDP’ye oy veren 6 milyonu insanı nereye taşıyacaksınız. 20 milyon Kürt’ü nereye taşıyacaksınız? Milyonlarca insan gittiği her yere direnişi götürür, gittiği her yere hafızayı götürür, bu halk unutmaz, bu mücadele bitmez.”