Siyaset HDP yerel seçim hazırlığı yapıyor

HDP yerel seçim hazırlığı yapıyor

26.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yerel seçim stratejisini şimdiden oluşturmaya başlayan HDP’nin hedefi, Doğu ve Güneydoğu’da kayyum atanan 96 belediyenin tamamını yeniden kazanmak. Batıda ise ortak aday çıkarılması ya da ittifaklara açık bir strateji izlenmesi tartışılıyor.

HDP yerel seçim hazırlığı yapıyor

HDP, geçtiğimiz hafta Van’da milletvekillerinin katılımı ile yapılan kamp sonrası, Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) toplamayı planlıyor. Toplantılarda, Mart 2019’da yapılması beklenen yerel seçimlere yönelik hazırlık çalışmalarına başlanması kararı alınacak. Kayyum atanan belediyelerin bulunduğu illerin milletvekilleri, PM ve MYK toplantıları sonrası bölgelerine dağılıp seçmenlerle direk temasa geçecek. Parti kurullarında Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yerine HDP adıyla girilmesine yönelik de tartışma yürütülüyor.

Haberin Devamı

Batıda ittifak

Yoğun oy potansiyelinin olduğu Doğu ve Güneydoğu’da parti olarak seçime girmeyi planlayan HDP, batıda ittifaklara açık bir strateji izleyecek. 24 Haziran genel seçiminde halkın değişim isteğini ortaya koyduğu sonucuna varan HDP yönetimi, ittifakla ortak aday çıkarılmasına sıcak yaklaşıyor. Batı illerindeki adayların belirlenmesinde, Türkiye’deki siyasi iklimi göz önünde bulundurmayı planlayan HDP yönetiminin, İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin gibi illerde CHP ile bir ittifak yapmaya sıcak baktığı öğrenildi.