Siyaset ‘Hendek kazana omuz vermeyin’

‘Hendek kazana omuz vermeyin’

27.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin ve Şanlıurfa’da önemli mesajlar veren İçişleri Bakanı Efkan Ala, ‘Demokrasinin, kalkınmanın önüne kimse hendek kazmasın, hendek kazanlara omuz vermesin, onların arkasında durmasın’ dedi

‘Hendek kazana omuz vermeyin’

İçişleri Bakanı Efkan Ala, önceki gün çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Mardin ve Şanlıurfa’da önemli mesajlar verdi. Ala’nın açıklamaları özetle şöyle:

Haberin Devamı

BÖLGE BUNU HAK ETMİYOR: Türkiye’nin gelişmesini, demokrasinin, ekonomimizin gelişmesini, sosyal refahımızın artmasını, Türkiye’nin gerçekten hedeflediği istikamete doğru hızlı bir biçimde gitmesini hendekler, bombalar ve çeşitli terörist saldırılarla engellemeye çalışıyorlar ama ne bu bölge bunu hak ediyor ne de Türkiye.

BİRLİKTE OLMALIYIZ: Önümüzdeki dönemin, Mardin, Nusaybin, Derik ve Dargeçit için, hepsi için çok daha iyi olacağını biliyoruz, onun için çaba sarf ediyoruz. Bu iyi gidişatı yüzde 49,5 bir istikrarla önündeki 4 yılı reform üstüne reformlar yaparak geçirmeyi hedeflemiş bir Türkiye’yi engellemeye çalışanlara, terörist yöntemlerle, terör faaliyetleriyle engellemeye çalışanlara karşı topyekun birlikte olmalıyız.

Haberin Devamı

HENDEKLERİ DOLDURURUZ: Demokrasinin, gelişmenin, kalkınmanın önüne kimse hendek kazmasın, hendek kazanlara omuz vermesin, onların arkasında durmasın. Meseleleri, problemleri çözme yolu siyasettir. Parlamentoda bugün her şey konuşulabilmektedir, her mesele gündeme getirilebilmektedir. Ümitlerin önüne hendek kazmamak lazım. Bu hendekleri biz doldururuz.

Millet bize verdi

KARARLIYIZ: Ak Parti hükümeti olarak iki hususta son derece kararlıyız. Birincisi, Türkiye’yi geliştireceğiz. 2023 hedeflerine doğru kesinlikle ısrarlı ve kalıcı bir iradeyle devam edeceğiz. İkincisi de terör olduğu sürece terörle mücadelede kesintisiz sürecek ve bu terörün Türkiye’nin gündeminden çıkması için mücadele edeceğiz. Bbunu 78 milyon için yapıyoruz.

TEDBİRLER GÜVENLİK İÇİN: Ülkenin gelişmesinin önünde şu an engel olan terör meselesini ve belasını el birliğiyle çözeceğiz. Geçici olarak vatandaşlarımızın huzursuz olduğu, onları sıkıntıya sokan tedbirlere de başvurmak zorunda kalıyoruz ki sokağa çıkma yasağı gibi. Bunların tamamı vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak, onların herhangi bir şekilde sıkıntıya düşmemeleri, burunlarının kanamaması için istemeyerek başvurduğumuz yöntemler. Türkiye’nin önüne hendek kazanlar, bomba koyanlarla mücadele etmek devlet ve millet olarak bizim görevimiz, bu devam edecektir. Türkiye’nin kalkınması da demokrasisi de gelişecektir inşallah.

Haberin Devamı

MARDİN’E BÜYÜK KÖTÜLÜK: Mardin tarihi ve kültürü ile geçmişe damga vurmuş marka bir şehir. Mardin ile terör aynı cümlede kullanılmamalı ki bunu yapanlar büyük kötülük yapıyor. Elbette biz bunları çözüp, geçeceğiz ama bıraktığı bu maliyet, millete verdiği zarar, bu güzel medeniyeti inşa edenlere zarar vermek akılla izah edilecek bir durum değildir.

SİYASİ OTOBAN: Demokrasimizi en ileri düzeye taşımanın gayreti içerisindeyiz, bu imkanları ve gücü bize verecek yüzde 49,5’luk bir istikrarı da milletimiz yüzde 49,5’luk oy oranını bize verdi, adeta Türkiye’nin önüne bir siyasi otoban yaptı ama maalesef bölgemizde bazı ilçelerde bu otobana hendek kazmaya, bomba yerleştirmeye çalışanlar oluyor, bu otobanın Türkiye’ye sağladığı olumlu atmosferi terörize etmeye çalışıyor.

BUNU DA AŞARIZ: Türkiye çok büyük meseleleri aştı, tarihte, yakın tarihte de bunların tanığıyız, bu meselelerini de aşacak ve yola devam edecektir, biz el birliğiyle, güç birliğiyle bu konularda önemli mesafeler alacağız. Başka yolumuza çıkan, yol kesmeye çalışan başka unsurlar olursa onlarla da milletten aldığımız güçle kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Haberin Devamı

Gurbet anneye hac sözü verdi
Cuma namazını Mardin Ulu Cami’de kılan ve esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Ala, vatandaşlarla sohbet etti. Ala, kendisini hacca göndermesini isteyen 82 yaşındaki Gurbet Olgaç’a, bu talebi yerine getirme sözü verdi. Kentteki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Ala, ardından Mardin Devlet Hastanesi’ne geçti.
‘Milletten ne istiyorsunuz yazık değil mi’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır’da da sivil toplum örgütleriyle yapacağı toplantı öncesinde ziyaret ettiği valilikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ala, terör olaylarına karşı 78 milyon insanın, her kesimin yek vücut olarak karşı durması gerektiğini belirterek, “Milletin iradesini gömecek, gömmek isteyenlerin kanallarının, hendeklerinin arkasında durabilirler mi? Onlarla görüşebilirler mi? Onlarla işbirliği yapabilirler mi? Yazıktır, günahtır. Ne istiyorsunuz yani bu Diyarbakır halkından, milletimizden ne istiyorsunuz? Oy diyorsunuz veriyor, çalışma diyorsunuz yapıyor. O çocuk yarın belediye başkanı olacak neden hendeğe gömüyorsunuz onun geleceğini” dedi.

‘Diyarbakırlı değiller’
Diyarbakır’ın kendi hayatında önemli bir yer aldığını belirten, Ala, kentin tarihi ve kültürel varlıkları bakımından önemli bir yerde olduğunu söyledi. Ala, Çocuklarımıza emanet edeceğimiz çok önemli değerlerimiz tahrip edilmektedir. Burada teröristlerce Fatihpaşa Cami maalesef yakılmıştır. Cami deyince Diyarbakır akla gelir. Diyarbakır Ulucami bizim İslam dünyasının sadece Türkiye değil, en önemli 5-6 camisinden biridir. Bütün Diyarbakır’da bu değerin fazlasıyla farkındadır. Ben eminim ki, biliyorum ki, burayı yakan teröristler kesinlikle Diyarbakır’la ilgisi olmayan, Diyarbakır kültürüyle büyümemiş, Diyarbakır’dan haberdar olamayan insanlık dışı unsurlardır” dedi.

‘Bunun adresi belli’
Ala, Diyarbakır Valiliği’ne yaptığı ziyarette de şunları söyledi: “Kamu kurumları hiçbir suretle bu tür terörist faaliyetlerin yararlanabileceği bir anlayış içerisinde olamazlar, onlara yardım ve yataklık yapamazlar. Onlara kum, taş taşıyamazlar, onların sokaklara bariyer kurması için bir takım malzemeleri götüremezler. Demokrasiye kazılan mezardır bu hendekler. Demokrasiyi gömmeye çalışıyorsunuz” dedi.
“Siyasi sorumluluk üstlenmiş, siyasi temsil yetkisi almış hiç kimse halktan başka hiçbir otoriteden, hiçbir yerden hele hele bir terör örgütünden zinhar talimat alamaz ya da onların dediğini yerine getiremez, getirmemelidir” diyen Bakan Efgan Ala, “Bu millete, Sur’da veya başka ilçelerimizde bu eziyeti reva görenlere karşı en başta durması gerekenler o milletin temsil yetkisini ve oyunu en fazla almış olanlardır. Bunun adresi belli” şeklinde konuştu.
Canan ALTINTAŞ DİYARBAKIR