Siyaset HSK seçimi için uzlaşma sağlandı

HSK seçimi için uzlaşma sağlandı

21.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, yeni anayasa uyarınca dün ilk kez Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) Meclis tarafından belirlenecek yedi üyesi için 21 aday adayını seçimle belirledi. İktidar ve muhalefet arasında günlerce süren müzakerelerin ardından sağlanan uzlaşma uyarınca, Genel Kurul’da önümüzdeki hafta yapılması planlanan seçimlerde yedi üyeden dördü Cumhur İttifakı, üçü de Millet İttifakı ortaklarının belirlediği isimler olacak.

HSK seçimi için uzlaşma sağlandı

Karma Komisyon dün HSK üyeliği adayları seçimi için AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. HSK üyeliği seçimi için olgun görüşmeler yapıldığını anlatan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile siyasi partilerin genel başkanları ve partiler adına görüşmelere katılan milletvekillerine teşekkür etti.

Edinilen bilgiye göre HSK seçimleri için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener de görüştü. Görüşme sonucunda CHP ve İYİ Parti’nin “Millet İttifakı’nın ve seçim için kurulan iş birliğinin zarar görmemesi” için İYİ Parti’ye 2, CHP’ye 1 üye kontenjanı üzerinde uzlaşıldı