Siyaset Hukuki yardım sözü

Hukuki yardım sözü

31.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Akhisar’daki mitingi sırasında evinin balkonundan boş ayakkabı kutusu gösterdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Nurhan Gül’ü telefonla arayarak gerektiğinde hukuki destek sunabileceklerini belirtti.

Hukuki yardım sözü

Kılıçdaroğlu, Akhisar Cumhuriyet Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde, Başbakan Erdoğan’a evinin balkonundan ayakkabı kutusu gösterdiği gerekçesiyle gözaltına alınarak karakola götürülüp 2 saat sorgulanan Nurhan Gül’ü telefonla arayarak geçmiş olsun dileğini ileti. Gül, Kılıçdaroğlu’na “Ben hiçbir şey söylemedim. Ayakkabı kutusunu salladım ve yerime oturdum. Polisler gelip beni karakola götürdüler” dedi. Kılıçdaroğlu da Gül’e geçmiş olsun dilerken, her vatandaşın protesto hakkı bulunduğunu, baskıya, zorbalığa hukuksuzluğa uğrayan kim olursa olsun onun hakkını sonuna kadar koruyacak ve savunacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, ihtiyaç olması halinde Nurhan Gül’e hukuki destek verilebileceğini de kaydetti.
Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP’li Özel, Milliyet’e yaptığı açıklamada ise, Manisa’da ‘önleyici gözaltılar’ yapıldığını iddia etti. Özel, “Önleyici gözaltı anayasaya aykırı bir şey. Bu ancak faşist ülkelerde olur” dedi.