Siyaset 'Hüseyin çelik simonlaşmış'

'Hüseyin çelik simonlaşmış'

24.12.2010 - 14:41 | Son Güncellenme:

.

Hüseyin çelik simonlaşmış

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, "Simonlaştığını (kayıtsız kaldığını) ve burnunun AK Parti’li bazı belediyelerdeki pis kokuları almaz hale geldiğini" iddia etti.

Ersin, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Çelik’in, İzmir ve şehri yöneten kadrolarına karşı, "yakışıksız sözlerle, adeta hakaret içeren bazı suçlamalarda" bulunduğunu söyledi.

Çelik’in, AK Parti’li bazı belediyelerdeki yolsuzluk iddiaları ve çeteleşmeleri görmezden geldiğini savunan Ersin, "Anlaşılan ortama uyum sağlamış, Simonlaşmış ve burnu AKP’li bazı belediyelerdeki pis kokuları almaz hale gelmiş. Önce kendi belediyelerine bir baksın. İzmir Belediyesine her şey söylenebilir ama temizliği, şeffaflığına dair bir şey söylenemez" dedi.

Ersin, Çelik’in, Konya’da bir tek gecekondu bulunamayacağını, İzmir’de ise sadece bazı evlerin gecekondu olmadığına yönelik sözlerine işaret ederek, Konya’nın nüfusu kadar Konyalı’nın, İzmir’de yaşadığını anlattı. Ersin, 8 yıldan beri göç akımını durduramayan Hükümetin, gecekondulaşmanın birinci derece sorumlusu olduğunu öne sürdü.

İzmir’in, Hükümetten yardım almadığını, kendi imkanlarıyla hizmet vermeye çalıştığını ifade eden Ersin, "Bu fedakarlığına karşı Hükümet üyeleri, AKP’li yöneticilerce eleştiriliyor. Bunlar, hem İzmirlilere yardım yapmayarak, cezalandırarak dayak atıyorlar hem de şikayet ediyorlar. İzmir’de bir söz vardır; ’Van kedisi gibi’ derler. İzmir, bu ülkenin bir kenti, Yunan kenti değil" diye konuştu.

-BELEDİYE KARARLARINA İPTAL DAVASI-

Haberin Devamı

Ahmet Ersin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis kararları aleyhine 2005-2009 yılları arasında İzmir Valiliğince 158, Milli Emlak Müdürlüğünce imar uygulamaları aleyhine 91 iptal davası açıldığını belirtti.

İstanbul Valiliğinin, 2006-2009 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis kararlarına karşı 2, Ankara Valiliğinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis kararlarına karşı ise 5 iptal davası açtığını kaydeden Ersin, iki şehirde de imar planı düzenlemelerine yönelik herhangi bir davanın bulunmadığını kaydetti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Meclis kararları ve imar uygulamaları hakkında ise aynı dönemde valilik ve emlak müdürlüğünce hiçbir dava açılmadığını belirten Ersin, Konya’da ise imar planı tadilatlarına karşı valilikçe 2005’te açılan 3 iptal davasının bulunduğunu söyledi.