Siyaset İbre Baydemir’i gösteriyor

İbre Baydemir’i gösteriyor

08.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın 11 Şubat’ta yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklaması ile partide eşbaşkan arayışı başlarken, tabanın Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’e sıcak baktığı iddia edildi.

İbre Baydemir’i gösteriyor

HDP’li milletvekillerinin katılımıyla Diyarbakır’da geçtiğimiz hafta iki gün süren milletvekillerinin katıldığı kapalı grup toplantısında eş başkanlık konusu gündeme gelmedi. Toplantıda kongre hazırlıklarına yönelik çalışmalar ve HDP’nin yeni dönemde nasıl bir siyaset izlemesine yönelik konular ele alındı. Diyarbakır toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, kongrede aday olmayacağını açıklayan Demirtaş’ın kararının “Üzüntü ve saygı ile karşılandığı” ifadesi dikkati çekti. Böylece Demirtaş’ın yeniden aday olma durumu ortadan kalkmış oldu.
Eşbaşkan adayı isimlere ilişkin parti kulislerinde farklı değerlendirmeler yapılırken, üzerinde uzlaşmaya varılan isim konusunda tabanın görüşüne başvurulacağı öğrenildi. Ocak ayı süresince parti tabanı ve delegelere “Kimi eşbaşkan görmek istersiniz?” diye sorulacak. Parti kulislerinde, şimdiden Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in isimleri sıralanıyor. Öne çıkan isimler arasında ibrenin Baydemir’i gösterdiği öğrenildi.
Gözaltına alındı
HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, parti etkinliği için geldiği İzmir’de, hakkında Şırnak’ta açılan bir dava kapsamında ifade vermediği gerekçesiyle önceki gece gözaltına alındı. Polis nezaretinde SGK misafirhanesinde sabahlayan Baydemir dün adliyeye götürüldü ve SEGBİS yoluyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.