Siyaset İçişleri Bakanı Soylu, Kılıçdaroğlu'na 10 bin TL tazminat ödeyecek

İçişleri Bakanı Soylu, Kılıçdaroğlu'na 10 bin TL tazminat ödeyecek

18.12.2018 - 11:25 | Son Güncellenme:

Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı bir televizyon programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu’na 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, Kılıçdaroğluna 10 bin TL tazminat ödeyecek

Ankara 21'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Nihal Cengiz katıldı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Cengiz, Soylu'nun, 12 Aralık 2017'de katıldığı televizyon programında müvekkiliyle ilgi 'Man Adası belgeleri'ne ilişkin "Cumhurbaşkanımızı ve yakınlarının Man Adası'nda veya herhangi bir adada parasının olduğunu ispat etmezse şerefsizdir ve alçaktır", açıklamasının devamında "Edepsiz, çirkef, sahtekar, düzenbaz, yalancı, şerefsiz, alçak" gibi sözleri sarf ederek, eleştiri sınırlarını aştığını; müvekkiline açıkça hakaret, iftira ve tehdit eylemlerini gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Avukat Cengiz, davanın kabulü ile sanığın 100 bin liralık manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesini talep etti. Soylu'nun avukatı Kızılca ise daha önceki savunmaları tekrarladıklarını belirtip, davanın reddine karar verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Savunmaların ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, davanın kısmen kabulüne karar vererek, Bakan Soylu'yu, Kemal Kılıçdaroğlu'na 10 bin TL'lik manevi tazminat cezası ödemeye mahkum etti.