Siyaset İftardan sahura altılı buluşma

İftardan sahura altılı buluşma

12.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Altılı masa 24 Nisan Pazar günü Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde iftarda buluşacak.

İftardan sahura altılı buluşma

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Uysal, DP Genel Merkezi’nde 24 Nisan’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ağırlayacak. İftar programında bir araya gelmesi beklenen liderlerin diğer görüşmelerde olduğu gibi 5-6 saat sürmesi ve liderlerin birlikte sahur yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

Uysal'dan liderler turu

Uysal, liderler buluşmasından önce toplantının gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere beş partiye gidecek. Liderlerle bire bir yapılacak görüşmelerde altılı masada ele alınacak konu başlıkları değerlendirilecek. 24 Nisan’daki görüşmenin ardından genel başkanlar ortak bir yazılı açıklama yapacak ve bundan sonraki sürece ilişkin bilgilendirmede bulunacak.

Ortak çalışma grubu 

Liderlerin buluşmasından önce Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritası kapsamında oluşturulan çalışma grubu ile seçim güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulan çalışma grubu da ilk toplantılarını yapacak.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Ortak Mutabakat Metni'ne imza atan altı partinin genel başkanlarının her ay yapacağı toplantılarda, yürütülecek ortak çalışmalar belirlenecek. Liderlerin yapacakları ortak açıklama ve çalışma gruplarıyla başta ekonomi olmak üzere birçok konuda topluma taahhüt edilecek ortak ilkeler oluşturulacak ve bunlar da kamuoyuna açıklanacak.