Siyaset ‘İİT kararı KKTC için örnek olabilir’

‘İİT kararı KKTC için örnek olabilir’

17.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

DSP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, İslam İşbirliği Teşkilâtı’nın (İİT) Filistin’i ve başkent olarak da Doğu Kudüs’ü tanımasının isabetli bir karar olduğunu belirtti.

‘İİT kararı  KKTC için  örnek olabilir’

Türk, “Ortadoğu’da barışı sağlayacak, Filistin sorununa çözüm getirebilecek yol, Filistin devletini ve onun Doğu Kudüs’teki başkentini tanımaktan geçer. İİT Zirvesinde alınan karar, bu gerçeği vurgulamıştır. Türkiye, bu konuda öncülük etmekle uluslararası plânda önemli bir başarıya imza atmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Türk, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şimdi sıra, 34 yıldır Türkiye’nin desteğiyle bağımsız varlığını sürdüren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) tanınmasına gelmiştir. KKTC’nin başta Türkiye’nin yakın ilişkiler içinde olduğu devletler olmak üzere uluslararası toplum tarafından tanınması, Ada’da iki toplum arasında sağlam temellere dayalı barışın gerçekleşmesini de kolaylaştıracaktır. Kalıcı barış, ancak uluslararası hukuk açısından eşit taraflar arasında yapılacak müzakerelerle sağlanabilir. İİT zirvesinde alınan karar örnek olabilir. İİT devletlerinin KKTC’den esirgedikleri tanımayı gerçekleştirmenin zamanı gelmiştir.”