Siyaset İki bakanın yemini tartışıldı

İki bakanın yemini tartışıldı

02.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genel Kurul’da, AB Bakanı Hatice Beril Dedeoğlu ile Kalkınma Bakanı Mustafa Cüneyd Düzyol’un ant içmeleri de tartışma konusu oldu. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Genel Kurul açılır açılmaz iki bakanın yemin etmesi gerekirken, Cumhurbaşkanı’nın konuşması sonrasına bırakılması ve yemin etmeden hükümet sıralarında oturmalarına tepki göstererek usul tartışması açtı.

İki bakanın yemini tartışıldı

Ak Parti Grup Başkanvekili Doğut Kubat, yeminin zamanlaması ve hükümet sıralarına oturmalarının anayasa, yasa ve içtüzüğe aykırı olmadığını savundu.

Haberin Devamı


1 Kasım dileği

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise milletvekillerinin itibarının korunmadığını savunurken “vekil bozuntusu” denildiğini dile getirince tartışma yaşandı.

Daha sonra Ak Parti, CHP, MHP ve HDP temsilcileri 1 Kasım’daki seçime dönük dileklerini dile getirdi. Partilerin temsilcileri Ankara’da 12 vatandaşın yaşamını yitirdiği trafik kazası, Güneydoğu’daki saldırılarda şehit olan asker ve polisler ile Gazeteci Yazar Ahmet Hakan Coşkun’a yönelik saldırılara ilişkin görüşlerini ifade ettiler.

CHP’li Gök, Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı da kınarken, “Bu saldırı bile bile gelmiştir, adete himaye edilmiştir. Koruma talep etmiştir, ancak ‘bayramdan sonra bakılacak’ denilerek geçiştirilmiştir. İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü neredesiniz? Bu saldırının sorumluları sizlersiniz” dedi. HDP’li Pervin Buldan ise Ahmet Hakan, Azadiye Velat Gazetesi ile DİHA’ya yapılan saldırıları kınadı. MHP’li Oktay Vural da Meclis’in bugün hem açıldığını hem de kapandığını söyledi.

Haberin Devamı

Vural, “3 şehit var, 12 vatandaşımız Ankara’da öldü” derken, böyle bir ortam içinde medyaya yönelik saldırıların devam ettiğini kaydetti. Vural, gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırının halkın bilgi edinme özgürlüğüne yapılan saldırı olduğunu belirtti.

Yazarlar