Siyaset ‘İktidar değişirse PKK meşruiyet elde eder’

‘İktidar değişirse PKK meşruiyet elde eder’

14.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Muhtemel bir iktidar değişikliğinde, devlet yönetiminin kapıları PKK’nın siyasi acentesine açılmış olacaktır. Bölücü terör örgütü bu sayede devletin gizli bilgilerine erişmiş olacaktır. En kötüsü de, yedisi bir yerde marifetiyle PKK siyasi meşruiyet zemini elde etmiş olacaktır" dedi.

‘İktidar değişirse PKK meşruiyet elde eder’

ANKARA Milliyet - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde süren partisinin il başkanları toplantısının kapanış oturumuna katıldı. Toplantıda ağırlıklı olarak 2023 yılı haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi parti çalışmaları ve seçim stratejileri üzerinde duruldu. Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, toplantının ardından yazılı açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Adım adım 2023

Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Adım adım yaklaşılan 2023 seçimlerine hazırlık mahiyetinde yürütülecek siyasi faaliyetler üzerinde durulmuştur... Gerek daha önceki toplantılarda, gerekse il başkanları toplantısında yapılan değerlendirmeler doğrultusunda belirlenen öncelikli hedeflerden biri, zillet ittifakı ve yıkıcı siyasi faaliyetleri hakkında milletimizin bilgilendirilmesidir." 

Muhtemel bir iktidar değişikliğinde, devlet yönetiminin kapılarının PKK’nın siyasi acentesine açılmış olacağını belirten Yalçın "Bölücü terör örgütü bu sayede devletin gizli bilgilerine erişmiş olacaktır. En kötüsü de, yedisi bir yerde marifetiyle PKK siyasi meşruiyet zemini elde etmiş olacaktır. Zillet ittifakının ana hedefi, adı konmamış bir sözde çözüm ve açılım sürecine kapı aralamaktır. Ancak zillet cephesi çok önemli bir hususu unutmaktadır: Türk milleti; iyiyle kötüyü, yalanla gerçeği ayırt edecek ferasettedir. Millet, en iyi hakemdir. CHP ve bağlaşıklarının hesabı, 2023 seçimlerinde millet tarafından sandıkta görülecektir” dedi.